Gå til hovedindhold

Høringssvar

Offentlig høring af forslag til forskrift om udskiftning eller nedlæggelse af ældre brændeovne og pejseindsatser i områder med kollektiv varmeforsyning

Børnefamilie tilslutter sig forslaget - nej tak til røgpartikler

Som børnefamilie i et villakvarter med mange brændeovne tilslutter vi os forslaget om, at gamle brændeovne skal udskiftes / moderniseres for at mindske udledningen af farlige partikler.

Vi oplever ofte (dvs. mange gange om ugen i vinterhalvåret), at det lugter så grimt af røg i kvarteret, at vi må undgå at åbne vores vinduer (man bør som bekendt lufte ud tre gange dagligt).

Det gælder både morgen, middag og aften, at der er gang i brændeovnene og at røgen generer.

Tanken om, at det ikke kun er lugten, men også farlige partikler som vi får ind i huset, bryder vi os ikke om, især når der er børn i huset. Vi kan på ingen måde skærme børnene mod disse partikler.

Når man læser om mængden af farlige partikler i røgen fra brændeovne, undrer det os faktisk, at det overhovedet er lovligt at anvende brændeovne og tænde bål i byzoner.

Hensynet til sundhed og klima må til enhver tid vinde over argumentet om, at en brændeovn er hyggelig.

Har man kollektiv varmeforsyning, men alligevel ønsker at benytte brændeovn, bør det som minimum være et krav, at brændeovnen er så moderne som muligt.

Vi håber, at forslaget vedtages, og at der er en metode til at sikre, at det efterleves hos dem som ejer og benytter gamle brændeovne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lars Andersen

Indsendt

17/05/2024 11:23

Sagsnummer

HS0640382

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Klima
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H865

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Virksomheder
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand

Email: Virksomheder@mtm.aarhus.dk
Tlf.: 89404521