Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri ved Østergårdstoften

Høringssvar
I år 2005 var vi en gruppe her i Andelssamfundet der startede vores kreative værksted op, hvis beliggenhed blev det vi kalder pileskoven ”lav-skoven” i området med pil. Dette område er placeret på det stykke jord som Aarhus kommune har planer om at skulle bygge huse på. Vi har placeret en togvogn på området således at det er muligt at stå og arbejde indendørs ved dårligt vejr. Igennem de 20 år vi har anvendt området til kreativ udfoldelse er der foregået mange spændende ting. Vi har gennem årene gjort stedet til et attraktivt sted for alle der har lyst til at være kreative. Vi har arbejdet hårdt på at holde pilen nede på et egnet niveau. Flere træer er kommet til og der er i dag en mangfoldighed af arter som gør stedet til et sted med stor biodiversitet.
Flere personer både fra Andelssamfundet og fra Hjortshøj by er gennem årene kommet med i kunstnergruppen og de sætter alle stor pris på muligheden for at stå i det fri og arbejde kreativt og de sætter pris på det sociale fællesskab. Vi har haft adskillige udstillinger og events for både folk i Andelssamfundet og folk fra Hjortshøj by. Vi har altid åbent hus når der foregår forskellige ting i Andelssamfundet, f.eks. i forbindelse vores festivaler hvor vi har inviteret folk indenfor. Her holder vi udstilling for alle interesserede. Et af vores projekter har været at lave mosaik borde. I forbindelse med mosaikprojektet har vi haft undervisningsdage og ekskursioner til kunstnere inden vi gik i gang med projektet. Flere af bordene har nu til huse i vores lokale Høker butik til glæde for de handlende.
Pileflettegruppen bruger stedet til at og flette kurve o.a. af pil. Op til jul bliver pileskoven brugt til at holde lysfest, hvor alle er velkomne til at gå i lystogs-procession med lanterner. Mange fra byen deltager. Mange turister, kunstinteresserede skoler og daginstitutioner folk fra byen og oplandet har lagt deres vej forbi vores unikke sted. Mange har givet udtryk for det er et fantastisk sted vi har her. Pileskoven har en kæmpe betydning for det sociale liv i Hjortshøj. Fra april til oktober er stedet fyldt med kreative mennesker. Hvad enten man er udøvende eller man slår en smut forbi til et lille socialt møde, man er altid velkommen. Her på det seneste har vi fået naboer der dyrker grøntsager, nemlig ”Høsteriet” som dyrker grøntsager til folk i Hjortshøj og omkring liggende byer. Slår man et smut forbi længere ned af stien støder man på høns der holder til i pileskoven, især under fugleinfluenzaen har det været og er det et ideelt sted for hønsene. Grisene og fårene holder til længere nede og gederne holder til lige ved vejen op til Høsteriet.
At placere boliger på området vil i den grad fratage os en livskvalitet af uvurderlig størrelse. Vi håber kommunale folk tænker sig grundigt om og overvejer hvilken værdi området omkring pilen har for de mennesker der bor her. At man tænker på ikke at ødelægge noget som har været 25 år under opbyggelse.
Århus kommune vil gerne plante 10.000 træer. Dem kan i få i et snuptag ved at lade vores lavskov blive til rigtig skov. Århus Kommune vil gerne lave plads til mere natur. Det får man altså ikke ved at plastre naturen til med boliger. Vi har et unikt fællesskab her, som vil lide ubodelig skade ved at placere boliger så tæt på vores boform.
Hvis kommunen insisterer på at bygge boliger langs Østergårdstoften, så gør det på arealerne mellem Østergårdstoften og lavskoven. Benyt den naturlige mangfoldighed, der er opbygget i lavskoven.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marianne Gissel

Indsendt

11/06/2024 18:11

Sagsnummer

HS0969667

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk