Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri ved Østergårdstoften

Jeg synes Aarhus kommune, skal stoppe deres planer om byggeri ved Østergårdstoften.

Byggeriet ville ødelægge Høsteriet, et regenerativ gartneri der er med til at sikre en lokal bæredygtig madproduktion. Hvis kommunen virkelig ønsker at handle på klimaet, så skal man ikke prioritere nybyggeri, der er rigeligt med bygninger i kommunen i forvejen, men frem for sørge for at små landbrugsprojekter som Høsteriet, bliver bevaret.

Jeg er selv landbrugselev på Kalø Økologisk Landbrugsskole, og jeg kan garantere at mindre landbrug som Høsteriet er en løsningen på klimakrisen. Vi har brug for mindre diverse grøntsagsproduktioner i fremtiden. Dette vil både forbedre jordens frugtbarhed og den lokale fødevareproduktion og mindske CO2 udledning. Vi skal spise flere grøntsager fra lokalområdet ikke fra Spanien!

Hvis kommunen insisterer på byggeriet, så forslår jeg at kommunen undlader at bygge, hvor Høsteriet ligger, så vi kan sikre en lokal grøntsags perle i Hjortshøj i fremtiden.

Endelig så forslår jeg at Andelssamfundet Hjortshøj får lov til at købe jorden, eller at de i det mindste får lov til at få en langvarig kontrakt på forpagte jorden ved Østergårdstoften!

Mvh Albert Kildevang Knudsen, Landbrugselev på Kalø Økologisk Landbrugsskole
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Albert Kildevang Knudsen

Indsendt

13/06/2024 18:46

Sagsnummer

HS7581163

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk