Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Jeg mener, at Aarhus Kommune bør genoverveje beslutningen om at bygge langs Østergårdstoften, da dette vil fjerne gartneriet Høsteriet og kraftigt reducere arealet på Andelssamfundets delvist selvforsynende landbrug. Hvis planen gennemføres vil det da have stor påvirkning på biodiversitet, samlingsstederne og fællesskabet i landsbyen Hjortshøj.
Projekter som disse er konkrete eksempler på de fremtidsvisioner, som efterhånden mange bevægelser og Nordisk Ministerråd, taler om. Det vil være en fuldstændig skandale, hvis disse landbrug ikke bevares. Det er fødevareforsyninger som disse, der skal være med til at sikre en grøn fremtid med bynære landbrug og lokale forsyningskæder.

Jeg vil derfor bede kommunen om ikke at bebygge langs Østergårdstoften og hvis de absolut vil bygge, at de så begrænser arealet så meget som muligt. I bør da give Andelssamfundet Hjortshøj lov til enten: at købe landbrugsjorden, eller: give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så de kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter på arealerne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Johanne Fuglsang

Indsendt

23/06/2024 12:34

Sagsnummer

HS9099688

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk