Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Andelssamfundets og Høsteriets jordbrug og deres biodiversitets initiativer

Som biologistuderende værdsætter jeg i stor grad de initiativer og den forståelse som både andelssamfundet og høsteriet har af naturen og samspillet mellem biodiversitet og afgrøder.
Jeg er til tider frivillig hjælper på Høsteriet og nyder godt af det fællesskab og de højkvalitets afgrøder som de kan tilbyde og ser dem som pionerer inden for et bæredygtigt landbrug som ikke europæere nærliggende natur og udpiner jorden ved at plove.
Det er dybt problematisk hvis sådanne initiativer skal stopped fordi kommunen bebygge langs Østerbygtoften. Det dræber en stor del af den ånd som bærer Hjortshøj og giver mig lyst til at danne familie i Aarhus kommune.
Kommunen burde hjælpe med at bære det ansvar som disse mennesker har taget på deres skuldre for at bibeholde biodiversitet og bæredygtige afgrøder i stedet for at stoppe dette.
Især burde I stoppe med at lave beboelse i det skovområde som Andelsforeningen har brugt 30 år på at skabe, sådan en skov er en kæmpe gave til hele jorden, og kræver 30 år mere for st genoprette hvis I fælder den. Så hvis I SKAL bebygge disse arealer, så overvej nøje hvad I gør, og hvilke miljøkonsekvenser det har. Derfor synes jeg at I i det mindste skal begrænse arealet.

Lad Andelssamfundet Hjortshøj købe jorden i stedet, eller giv dem en langtidskonttakt så de kan fortsætte med at udvikle naturen, landbruget og det fællesskab det giver med sig.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stine Kirkeby Niebuhr

Indsendt

23/06/2024 22:29

Sagsnummer

HS2950535

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk