Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Vi i foreningen Bondelauget er en samling af lokale producenter på Djursland, der har til formål at fremme en bæredygtig og genopbyggende udvikling af dansk landbrug. Metoden er at dyrke sund mad til mennesker på mindre areal, så der bliver mere plads til natur og biodiversitet. Samtidig støtter vi op om en tættere relation mellem bonde og borger, og et stærkere fællesskab bønder imellem.

Alt dette repræsenterer og praktiserer Høsteriet, og derfor ønsker vi at beskytte dette vigtige erhverv, og den indsats Marie og hendes medarbejder gør hver eneste dag.
Vi værdsætter særligt:
- Dyrkelsen af grøntsager til mennesker
- Vejboden som samlingssted og drivhuset
- De jordforbedrende metoder med jorddække, kompost og samplantning, at Marie blomsterproduktion
- At Marie har fået godkendt det til økologisk jord
- Økologiske blomster og dermed flere ineskter

Flere bønder i Bondelauget kender til Maries arbejde og Høsteriet, og har oplevet hvor stor værdi det skaber for Andelssamfundets beboere og hvor meget viden Marie skaber og formidler videre ud over Aarhus’ grænser, bl.a. gennem den nationale forening Andelsgaarde, højskoler m.fl.
DERFOR beder vi Jer om ikke at bebygge langs Østergårdstoften, og hvis der absolut skal bygges, så begræns arealet så meget som muligt, så Høsteriet kan bestå.

VI BEDER OM at kommunen giver Andelssamfundet Hjortshøj lov til enten at købe landbrugsjorden, eller at give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så de kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter på arealerne.

Med venlig hilsen
Sally Morell Lundorff, forperson i og på vegne af: Bondelauget
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sally Morell Lundorff

Indsendt

24/06/2024 13:56

Sagsnummer

HS7466350

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk