Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Kære politikere - pas på ikke at tage af hovedstolen af herlighedsværdi.

Der er meget fint og godt i helhedsplanen, som jeg har fulgt tæt i sin tilblivelse. Ikke mindst er jeg taknemmelig over, at beslutningen fra kommuneplan 2007 om en udbygning af Andelssamfundet med de sidste bogrupper – kaldet Hjørnegrunden - ser ud til at blive vel modtaget. Jeg har i 6 år været aktiv i processen med Hjørnegrunden og ser nu frem til endelig snart at kunne bosætte mig i det fællesskab som Andelssamfundet er og som jeg på mange måder allerede føler mig som en del af.
Andelssamfundet er et levende laboratorium for fællesskab, cirkularitet og social inklusion, hvor ikke mindst landbrug, grønsagsdyrkning og andre små virksomheder skaber liv og plads for forskellighed og eksperimenter med det som fremtiden handler om. Det er disse værdier og kvaliteter som udgør hovedstolen af Andelssamfundets herlighedsværdi, som jeg fornemmer man er stolt af, ikke kun i nærområdet, men også langt ind på kontorerne i Århus kommune.
Desværre lægger helhedsplanen op til at ville tage af denne hovedstol af kvalitativ herlighedsværdi og bebygge området langs Østergårdstoften. Det er gammel visdom, at man skal undgå at tage af hovedstolen, hvis man vil bevare værdien af enhver form for formue.
Så kære politikere betænk hvilken form for værdi, der går tabt før I skærer en del af Andelssamfundets forpagtede landbrugsjord bort og dermed gør indhug i den hovedstol af herlighedsværdi, som de fleste af jer faktisk er stolte af eksisterer.
Lad Andelssamfundet forsætte som det levende laboratorium det er ved at lade landbrugsjorden – også langs Østergårdstoften - forblive landbrugsjord enten i form af salg eller langtidsforpagtning til Andelssamfundet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Marie Toft Hansen

Indsendt

25/06/2024 10:02

Sagsnummer

HS0982797

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk