Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar den økologiske landbrugsjord ved AIH og Høsteriet

Kære Teknik Og Miljø

Jeg har svært ved at se meningen i al den snak, om den "grønne-omstilling", når man planlægger udvidelse af bebyggelse - i lige netop sådanne et område. For mig viser det jo klart, at man fra statens og kommunernes side af ikke ønsker, at værne om sådanne værdier. Det er igen “væksten” (kapitalismen), der styrer beslutningerne i vores samfund – jeg synes det er trist og uigennemtænkt.

For det undrer mig lidt… hvem er det man bygger til?

Se på den demografiske udvikling i EU (Se link 1), så vil man se at baby bommerne (generationen født mellem 1946 to 1964), er begyndt at gå på pension og indenfor nærmeste fremtid - vil hele den generation være gået på pension og i takt med den udvikling, vil mange nok sælge parcelhuset af forskellige årsager.

Oven i det kommer også den del af befolkningen, der lige nu bor i alemne boliger og som inden for nærmeste fremtid, får brug for en plejehjemsplads. Disse lejemål vil også være med til at øge udbudet af boliger generelt og holder man det op mod, at der 1. januar 2023 var 9.670 boliger i Aarhus Kommune (Se link 3), der stod tomme, så undrer det mig meget, at man fortsætter med øge udbuddet af boliger.

Helt overordnet, så bliver Vi færrer og færrer mennesker i den vestlige verden og dermed vil boligmarkedet på sigt blive fyldt med boliger, som ikke kan afsættes, da der simpelthen ikke er blevet født nok nye individer, cirka siden 1964, til at købe alle disse boliger.

Færrer fødte børn nu, bliver ikke til flere voksne i fremtiden (Se link 2). Det er den kedelige tendens ved lavere fertilitet og lave fødselsrater i Danmark. Og dermed ser jeg ikke en absolut nødvendighed for at opføre flere boliger og netop Derfor, vil jeg på det kraftigste opfordrer til, at man gennemtænker helhedsplanen for Hjortshøj og bebyggelser øst for Østergårdstoften og helt stopper planerne.

Er det virkelig nødvendigt at bygge mere og så lige i et område, der har betydning for lokalområdet og beboer i Hjortshøj - ikke bare AIH. Og som er et konkret eksempel på hvordan det fremtidige klimavenlige og bynære landbrug evt. kan se ud. Jeg køber f.eks. mine grøntsager hos Høsteriet og sætter stor pris på friske råvarer, dyrket med respekt for naturen Og området omkring AIH, er også et sted, jeg selv går mange ture og der finder jeg ro i naturens omgivelser – det være sig lavskoven og den dertilhørende frugtlund, som jeg ofte lægger vejen forbi.
Det vil være på sin plads, at kommunen støttede op om sådanne initiativer og aktiviteter i stedet for at true dem og hvis ikke man vil hjælpe, så lad Andelssamfundet købe jorden til en fornuftig pris, så den økolgiske dyrking af arealerne kan fortsætte med AIH og Høsteriet ved roret.

1) https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2022/729461/EPRS_STU(2022)729461_EN.pdf

2) https://dreamgruppen.dk/Media/638530258309950472/befolkningsfremskrivning_2024.pdf

3)https://dansk-byudvikling.dk/antallet-af-tomme-boliger-stiger-i-danmarks-stoerste-byer/
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Martin Hauberg

Indsendt

26/06/2024 21:49

Sagsnummer

HS4739833

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk