Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri på Østergårdstoften i Hjortshøj

Vi har som samfund netop valgt at gå i en ny retning med vores alle sammens fælles landbrug jf. Grøn Trepart. Vi vil bevare vores produktion, men i en form, der tager betydeligt hensyn til miljø, klima og biodiversitet. Høsteriet er et pragteksempel på netop dette. Høsteriet er det landbrug, som ligger på netop den jord, som Aarhus Kommune nu i stedet vil bruge til byggeri. Denne beslutning vil betyde en effektiv nedlukning af landbruget.
Marie, som er ejer og leder af Høsteriet har på få år gjort enormt meget godt for kommunen. Hun har valgt at flytte hertil og har startet en ny virksomhed. Hun har ansatte, og bidrager dermed til arbejdsudbuddet. Hun har både lærlinge og folk i jobpraktik, og yder dermed en særlig værdifuld service. Yderemere har landbruget en stor rolle i lokalmiljøet. Ikke kun i Andelssamfundet i Hjortshøj, men i hele Østjylland, hvor folk strømmer til jævnligt for at være en aktiv del af landbruget, få jord under neglene, og få nye bekendtskaber og udvidet netværk.
Hendes landbrug er samtidig et fyrtårn i den grønne omstilling. På Kalø Økologisk Landbrugsskole bruger vi hendes eksempel i vores undervisning. Et besøg hos hende, hvor eleverne har mulighed for at spejle sig i hende og hendes historie. Og hvor landbruget bliver en aktiv del af undervisningen, således eleverne er bedre rustet til at have succes i deres oplæring, og dermed færdiggøre uddannelsen.
Vi har et akut behov for fødevareproducenter, der kan efterleve samfundets krav - nu og i fremtiden. Høsteriet er netop dette, og det vil være et helt forkert signal at sende for Aarhus Kommune, at lukke denne blomstrende virksomhed ned. Vi opfordrer stærkt til at finde en løsning, hvor Marie fortsat kan udvikle sin bedrift og fortsætte sine positive bidrag til kommunen såvel som samfundet.

Med venlig hilsen
Kalø Økologisk Landbrugsskole
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Markus Schaumburg-Müller

Indsendt

01/07/2024 19:28

Sagsnummer

HS5702851

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk