Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Østergårdstoften

Kære Århus Kommune,

Jeg skriver for at udtrykke min bekymring og modstand mod det planlagte byggeri langs Østergårdstoften. Jeg værdsætter i høj grad de eksisterende landbrugsjorder og biodiversitetsarealer, der spiller en vigtig rolle i vores lokalsamfund. Disse områder bidrager til en rig natur og et unikt miljø, som er essentielt for både dyre- og planteliv samt for de rekreative muligheder, det giver alle i Hjortshøj

Jeg bor pt. i Skødstrup, men flytter til Sølykken til August netop for at være en del af området og har en tæt relation til Høsteriet. Vores fællesskab har i mange år arbejdet aktivt med at udvikle og bevare et bæredygtigt samspil mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter. Et byggeri på disse arealer vil ikke kun ødelægge denne balance men også fratage os værdifulde ressourcer og muligheder for fremtidig udvikling.

Derfor anmoder jeg kommunen om at afstå fra at bebygge området langs Østergårdstoften. Hvis det absolut er nødvendigt at bygge, opfordrer jeg til, at arealet begrænses mest muligt for at minimere skaderne på miljøet og vores fællesskab.

Desuden vil jeg gerne bede kommunen om at overveje at give Andelssamfundet Hjortshøj lov til at købe landbrugsjorden eller indgå en langtidskontrakt. Dette vil give os mulighed for at fortsætte vores arbejde med at udvikle og bevare området til glæde for både nuværende og kommende generationer.

Høsteriet er et af de meget få arealer tilbage hvor man kan producere økologisk og forsøge at opnå den balance mellem mennesker, natur og produktion som er helt nødvendig ikke mindst for de næste generationer. Høsteriet arbejder med at finde den balance og formidle den viden videre til alle omkring dem. Vi har brug for at fortælle de historier om økologisk landbrug og vise at det kan lade sig gøre. Hvor mange andre steder i Aarhus kan man invitere sine børn ud til økologisk landbrug og vise hvordan man i fællesskab kan producere mad til mennesker og samtidig respektere miljø og dyreliv?

Høsteriet er samtidig et fantastisk sted for de mennesker som finder det svært at være på det almindelige arbejdsmarked. Her kan de være en del af fællesskabet og vise alle os andre hvordan man kan respektere naturen og producere mad samtidig. Aarhus har brug for Høsteriet og flere steder magen til! Vi har ikke brug for mere beton, mere asfalt og hvis man absolut vil bygge så gør det længere væk og respekter naturen!

Tak for jeres opmærksomhed på denne sag. Jeg håber, I vil tage vores bekymringer alvorligt og handle i tråd med dem.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Flemming Lundager Petersen

Indsendt

02/07/2024 08:57

Sagsnummer

HS3449479

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk