Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Nye boliger i Hjortshøj

Jeg bakker op om at Aarhus kommune skal rumme flere borgere. Jeg mener dog, at Hjortshøj er ved at nå sit Max i og omkring centrum af byen. Der bør etableres helt nye områder længere ude, se fx hvordan Hårup og Mejlby har fået villakvarterer.
Jeg har boet i Hjortshøj i 12 år og set byen vokse. Infrastrukturen er godt presset allerede på en lang række steder: omkring skolen og Virup Skovvej, omkring Mejlbyvej, ved Skødstrupvej for ikke af glemme østergårdstoften som er skabt til at være sikker skolevej. Den samme vej den samme kommune nu ønsker at tilføre endnu mere trafik til?
Der er en skolebro for enden af vejen. Flytter l så broen eller skal vi skabe endnu mere kaos for de hundrede af børn der går og cykler der dagligt?
Alternativet til at komme i skole er at færdes på den endnu mere trafikerede vej, Virupvej. Det virker vanvittigt at tænke mere trafik ind hvor børn er tvunget til at færdes på vej i skole - i øvrigt på vejen fordi der ikke er en cykelsti!

Dernæst er der alle de grønne områder og alle de aktiviteter omkring dem. Jeg har allerede set mange høringssvar der i flæng fortæller om disse områder. Dyr, planter, bio projekter, diversitet, grøn omstilling, men også inddragelse af borgere (frivillige, handikappede, pensionister, flex jobbere mfl) som hånd i hånd skaber en helt særlig by og ånd i byen, der trækker flere til. Men det kræver balance. For med rene boligområder er det ikke længere muligt at skabe det forgangsbillede - for det vil forsvinde.
Der er gennem årtier bygget et særligt område op; et område med særlige kompetencer som fremtiden har brug for. Det er vigtigt at lytte til de mennesker og forstå konsekvenserne af ikke at lytte til dem.

Jeg håber l vil læse alle høringssvar med stor omhu og forstå at en udvidelse af mere boligareal vil føre til negative målbare konsekvenser for 1) byens skolebørn i trafikken (for den plan er slet ikke gennemtænkt!) 2) for trafikken generelt i denne del af Aarhus for her er så dårlig infrastruktur 3) for borgerne som i dag har steder at være på lige fod med andre borger i værksteder og kreative shops og til de usynlige negative konsekvenser: 4) i form af videnskab om fremtidens måde at leve og bo på 5) og ikke mindst den særlige ånd, som byen gang på gang fremhæves for som forgangsby for andre. Hvis byen skal indrettes som alle andre, så bortfalder muligheden for at vise verden, at der findes andre måder at leve moderne på.
Det håber jeg inderligt, l vil udvise den nødvendige respekt for.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Line Ekander

Indsendt

03/07/2024 08:43

Sagsnummer

HS2789240

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk