Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Pas på vilkårene for levedygtige fællesskaber....

Jeg har været en del af Hjørnegrunden i en årrække, og har således med interesse fulgt tilblivelsen af Helhedsplanen for Hjortshøj - og dermed AiH.
Det er blevet en god, gennemarbejdet og fremadskuende plan med spændende perspektiver på Hjortshøj. Der er dog et stort minus i Helhedsplanen, nemlig inddragelsen af en del af AiH’s landbrugsjord ved Østergårdstoften til byggeri.
AiH er et stort aktiv for området med sit fællesskab og evne til at indgå i – og være medskabende på fremtidens bud på fællesskaber
Jeg har – som ’udefrakommende’ – gennem årene deltaget i flere af de inspirerende muligheder som AiH byder på.
Grønsagsordningen hvor jeg har deltaget i fællesskabet omkring processen ’kort fra jord til bord’. Jeg har hygget mig ved tilbagevendende ’Fantastiske fredag’er og andre inspirerende arrangementer. Jeg har benyttet Fikseværkstedet, hvor effekter med defekter får nyt liv. Bare for at nævne nogle af mine egne erfaringer med det, der gør AiH til et stor aktiv for lokalområdet og arbejdet med fællesskaber.
Den slags fællesskaber er stærke og sårbare på samme tid. Stærke fordi fællesskaber rummer og inkluderer. Sårbare fordi fællesskaber også er afhængige af den sammenhæng, de eksisterer i. Derfor udgør landbrugsjorden, gartneriet, lavskoven og andre elementer i området langs Østergårdstoften vitale vilkår for AiH.
Min bøn til kommunen er, at Helhedsplanen rettes til, så man undgår byggeri langs Østergårdstoften og i videst muligt omfang begrænser anvendelsen af arealet til andet end alt det gode, der allerede er i gang, ved at lade AiH langtidsleje eller købe jorden.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hans Ehlert

Indsendt

03/07/2024 10:59

Sagsnummer

HS9550843

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk