Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri ved Østergårdstoften

Det er efter min mening bestemt ikke et godt forslag, at Aarhus Kommune vil bygge boliger på området øst for Østergårdstoften.
Her ligger nemlig det nyetablerede regenerative gartneri "Høsteriet", som dyrker økologiske grøntsager til glæde for alle borgere i og omkring Hjortshøj.
Gartneriet bidrager til lokal fødevareproduktion og man undgår klimabelastende transport og engangsemballage.
Derudover vil placering af boliger på Andelssamfundets økologiske landbrugsjord, besværliggøre dyrkelsen af korn og grøntsager med sædskifte, som praktiseres nu.
Der bliver også mindre plads til at holde geder og grise, da dyr ikke må gå tæt op af bebyggelse. Så jeg kan ikke se hvordan det skal være muligt at fortsætte med dyrehold. Børn fra Hjortshøj, daginstitioner, skoler og dagplejere besøger ofte dyrene. Gå afstanden fra hele Hjortshøj by, gør det nemt og tilgængeligt at udnytte Andelssamfundets tilbud for samvær leg og udfoldelse i et bilfrit område, til glæde for både børn og voksne.
I en del af det område Kommunen ønsker bebygget findes en lavskov, her flytter Andelssamfundets 200 høns ind, når der er fugle influenza.
Her er også en bålplads og vandrestier samt en kunstnervogn, der bruges af folk fra lokalsamfundet til kreative projekter og samvær.
Da jeg selv bor i Andelssamfundet kan jeg konstatere, at der er en kæmpe interesse for biodiversitet, økologisk landbrug, fællesskaber, klimavenlig livsstil, lokalproducerede fødevarer og dyrevelfærd.
Jeg møder dagligt gæster, der ikke bor her, men som bruger området.
Jeg vil opfordre jer til at tage bebyggelsen af Østergårdstoften ud af helhedsplanen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Elisabeth Majland

Indsendt

07/07/2024 18:49

Sagsnummer

HS0864044

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk