Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bebyggelse på Østergårdstoften ødelægger fælleskab og biodiversitet

Jeg vil på det kraftigste opfordre til, at Nedslagspunkt #4 i Helhedsplanen genbesøges. Forslaget om at opføre boliger på østsiden af Østergårdstoften vil ødelægge det skønne fællesskab, naturen og dyrelivet i pileskoven.

Jeg er vokset op i Andelssamfundet i Hjortshøj og kommer stadig ofte forbi og nyder livet i og omkring pileskoven, hvor der både er bålplads, bistader, kunst, kultur og et økologisk gartneri. Her mødes unge som gamle i sociale relationer, og økologien og biodiversiteten blomstrer i fuld flor. Alt sammen noget, der er med til at fremme et mere bæredygtigt klima.

Det gør ondt helt ind i hjertet at tænke på, at dette område planlægges at rives ned til fordel for boliger af en kommune, der ønsker at fremme den grønne omstilling og endda bruger FN's verdensmål i helhedsplanen. Denne handling er ikke en klimaindsats, der vil styrke livet på land – tværtimod.

Lad ikke byggeriet gå ud over alle dem, der kæmper for at bevare og fremme vild natur, økologi og sociale fællesskaber. Lad AIH købe eller fortsat forpagte grunden – og byg hellere på jord, der ikke emmer af liv.

Med venlig hilsen
Mille Gissel Laursen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mille Gissel Laursen

Indsendt

08/07/2024 20:47

Sagsnummer

HS1562568

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk