Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

FDFs lokation i helhedsplanen

Det er jo spændende med nye tiltag, og udbyggelse af Hjortshøj. Det er ærgerligt, at det er på bekostning af de ting der gør byen, til den landsby, som vi er flyttet væk fra Aarhus, for at bo i.

Et eksempel er fjernelsen af de grønne områder i Andelssamfundet. Her er der lige nu fællesmark, hvor man kan være med selvom man ikke bor i Andelssamfundet, mange forskellige dyr, som børnene nyder at klappe og opleve, og en kælkebakke af en anden verden.

Det er trist at udsigten til disse tiltag indsnævres, og forsvinder. Det ændrer selve udtrykket og oplevelsen af Hjortshøj, at der er de store grønne områder, dyr og luft.

Vedrørende FDF hytten, så ligner det en regulær svinestreg - at man ikke har medtaget de nuværende aktiver som FDF har. Hverken bålhytter, depoter, kredshus, klatresten, sheltere, hængekøjeområde eller skoven er indført i helhedsplanen. Os der kender Hjortshøj, kan tydeligt se, at området som landets største FDF kreds får, bliver mindre - OG at børnene skal til at krydse en trafikeret vej, når de skal til det ugentlige møde.

MEN det kan de politikere der IKKE kender byen, ikke se. Hvad er det for en måde at lave en indtegning på - det giver ikke politikerne det korrekte billede af hvordan det ser ud nu, eller vil blive efterfølgende, i forhold til de nuværende faciliteter.
Hjortshøj FDF er en meget lang og stærkt rodfæstet tradition i byen. Rigtigt mange af de nye 0. klasser starter til FDF, hvor de hjælpes til at øve sig ude at danne fællesskaber, se hinanden, lege på lige vilkår, konfliktløsning og bare få det rart. Alt sammen er båret af de store, frivillige ildsjæle, flere som har været frivillige siden de blev 15.

Det er en skændsel, at man vil indskrænke mulighederne for så vigtigt et punkt i Hjortshøj.

Hvis man som politiker, stemmer for Helhedsplanen, håber jeg man har været ude i byen. For at se med egne øjne, hvilken perle man ender med at slibe ligesom alle de andre, og dermed fjerne det der er særegent, og årsagen til at Hjortshøj har så stort et frivillig-liv, og hjælpsomhed.

Helhedsplanen kan ikke accepteres i sin nuværende form.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Frode Vinter

Indsendt

08/07/2024 22:23

Sagsnummer

HS6822172

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk