Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Andelssamfundets landbrugsjord

Jeg mener grundlæggende at der er mange gode visioner i helhedsplanen for Hjortshøj, men jeg mener det er en forkert beslutning at inddrage landbrugsjorden i Andelssamfundet til bebyggelse.
Hjortshøj er en dejlig landsby, hvor mange unge familier har lyst til at bo. Dem skal der være plads til, men jeg mener, at det er en forkert prioritering at bygge boliger på den landbrugsjord som Andelssamfundet har dyrket økologisk i næsten 30 år. Andelssamfundet er netop et af trækplastrene ved Hjortshøj - det der gør byen speciel og til et sted hvor mange ønsker at bosætte sig. En stor del af dette skyldes de aktiviteter der er knyttet til landbrugsjorden i AiH. Her får byboerne adgang til den landlige idyl med dyr og marker i naturskønne omgivelser. Jeg vil gerne spørge Aarhus Kommune hvorfor man ikke har været villig til at sælge jorden til Andelssamfundet, når nu de skaber så meget værdi for byen.

Derudover vil jeg opfordre til at man beskytter det lille regenerative jordbrug Høsteriet. Bynær bæredygtig fødevareproduktion er noget der fra kommunalt hold bør understøttes. Høsteriet kan bruges som model for en måde at bidrage til en bæredygtig omstilling af landbruget.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pernille Smidt

Indsendt

10/07/2024 16:49

Sagsnummer

HS9896248

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk