Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Ændringsforslag til Helhedsplanen for Hjortshøj/Østergårdstoften

Som nærmeste nabo til området ved Østergårdstoften kan jeg året rundt glæde mig over alle de børn og voksne, der bruger området til unik kontakt med natur og dyreliv. De ser gederne gnave barken af de pilegrene,som de giver dem, mens de går ind i folden og forsigtig klapper dem. De kan plukke græs ved indhegningen til hønsene ,når disse har taget hvad der var på marken. Og fryde sig over at se dem komme løbende efter mere.
Og det er ikke en løsning bare at flytte dyrene for at give plads til nybyggeri . Med de krav der er til afstand mellem dyr og boliger vil vores form for dyrehold blive umuliggjort ved byggeri langs piletræerne.
Og den brug af jorden som vi nu udnytter sammen med "Høsteriet" til grøntsagsdyrkning tæt på vejforbindelse til Hjortshøj og tog og bus vil blive begrænset /umuliggjort ved boligbyggeri.
Så forslag til ændring af forslaget til lokalplan kan enten være at vi kan langtidsleje jorden i minimum 10 år - eller købe med den klausul, at jorden forbliver landzonejord som nu, til billigere pris end hvis det ændres til byzone. Så kan vi lokale fortsætte dyrkning af æbler og grøntsager , og det vil også fremover være et unikt naturområde til fælles kulturelle og fysiske udfoldelser for spejdere, institutioner og alle andre der sætter pris på at jorden også fremover er et økologisk og bæredygtigt område at fremvise for kommunens folk. Måske kan den lavskov vi nu får klippet ned hver 7 år, få lov til at blive til den skov , som vi kan se man andre steder i kommunen vil anlægge. Så kan der ovenikøbet spares penge.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Inger Marie Just

Indsendt

13/07/2024 00:20

Sagsnummer

HS5336809

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk