Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bebyggelse af Østergaardstoften en katastrofe for området

Kære Politikere.
Jeg vil gerne protestere over, at der planlægges rækkehusbebyggelse ved Østergaardstoften i Hjortshøj. Området strækker sig ind over Andelssamfundet i Hjortshøj, som er en helt unik lille perle i Århus-området, og som er noget af det, der gør Hjortshøj til et attraktivt sted at bo. I forvejen har Aarhus kommune planlagt at anlægge flere grønne arealer. Jeg har forståelse for, at der også skal anlægges boliger, men i modsætning til mange græsmarker i området, der ikke bruges rekreativt, er dette område et rekreativt område for både voksne og børn. Skolebørn og de lokale børnehaver bruger stedet til at lære om naturen, der er anlagt et lille lokalt økologisk gartneri, stedet bruges som overnatning for tilrejsende unge, der vil vide noget om Andelssamfundet, hundeluftere går lange ture der (der er anlagt spor i naturen netop der), unge løber og går ture i fred og ro, og naturen i området er helt unik, da biologer i årevis har gjort en kæmpe indsats for insekter og planter i Andelsdamfundet i Hjortshøj, som dette areal er en del af.
At anlægge rækkehuse i dette område vil udslette det unikke økologiske område, som er bygget op over mange år. Selv bruger vi området dagligt i vores familie bestående af to voksne og en ung mand på 20. Også via mit job som uddannelsesleder på Egaa Gymnasium, som ligger tæt på Hjortshøj, bruger jeg området, idet vi årligt viser unge udvekslingselever rundt i området. I april i år havde vi fx 15 unge på besøg fra Bilbao, der var imponerede over områdets unikke natur og de initiativer, der var taget ift området over de sidste mange år, fx gartneriet.
Endvidere ligger området meget tæt på det fællesskab for sent udviklede unge, som også er en del af fællesskabet i Hjortshøj, og som giver de unge et unikt sted at bo med rekreative områder, som de hjælper med at passe. Også de har ret til rekreative områder, selvom de ikke på samme måde som os andre kan sende høringssvar.
Der er masser af kedelige almindelige græsmarker - også i nærheden af Hjortshøj, der kan bebygges, og som vil være en bedre udnyttelse af kommunens arealer. Tag ud at se området ved Østergaardstoften ved selvsyn - det er en lille perle, I kommer til at ødelægge med planerne, og det vil være en skam for mange mennesker i området, såvel unge som ældre. Derfor find et andet sted at bebygge i Hjortshøj. Det er ikke byggeriet i sig selv men placeringen, der vil være en katastrofe for byen.

Med venlig hilsen
Lone Pløger Thoft
Beboer i Hjortshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Pløger Thoft

Indsendt

14/07/2024 17:34

Sagsnummer

HS2157460

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk