Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Uoverensstemmelse imellem den strategiske plan og planlagte aktiviteter

Som indledning til Helhedsplan for Hjortshøj står der om strategien bag arbejdet at:

Fremtidens Hjortshøj skal udgøre rammerne for det gode liv i forstaden, hvor nærhed til storbyens kommercielle og kulturelle tilbud forenes med tætheden på natur, alsidige boligtilbud og lokalbaserede fællesskaber.

Jeg ønsker at der bygges et andet sted end langs Østergaardstoften, Hjortshøj fordi det ikke i tilstrækkelig grad bidrager til det gode liv.

Begrundelsen er følgende:
Andelssamfundet i Hjortshøj, hvor jeg bor, er et af de få steder i Danmark, som virkelig arbejder for biodiversitet i lokalmiljøet. Det gælder både mennesker og natur. Langs Østergaardstoften har Andelssamfundet i årevis haft økologiske landbrugsaktiviteter, fx svinehold, geder, får og pileskov. I øjeblikket har Høsteriet et lille gartneri, hvor vi kan købe lokale økologiske grøntsager og blomster. Det er et rigtig rart område at gå ture i, og dyrelivet er unikt. Ørne, svaner, hejrer, glenter og andre fugle spottes ofte på stedet, ligesom der er frøer, harer, hjorte og andre dyr, som vi nyder at se på. Vedlagt er nogle af de billeder jeg i årenes løb har taget på de arealer, I ønsker at omlægge til beboelse. Jeg bor selv i Andelssamfundet og ved hvor stor energi, der er lagt i landbrugsarealerne og i at bevare biodiversiteten i området. Jeg vil derfor bede jer om at finde et andet sted at anlægge rækkehuse. For mig er det vigtigt med sammenhængende grønne arealer igennem Hjortshøj. Hvis I alligevel beslutter at bygge på stedet, vil jeg ønske at I begrænser byggeriet mest muligt, så vi bevarer et stort naturareal i Hjortshøj til gavn for alle os beboere. Det bedste vil være, hvis Andelssamfundet i Hjortshøj kan få lov til enten at købe landbrugsjorden eller give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så vi kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og udendørsaktiviteter på arealerne.
Med venlig hilsen Jens Nygaard, forsker og beboer i Andelssamfundet i Hjortshøj.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jens

Indsendt

16/07/2024 08:43

Sagsnummer

HS9651259

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk