Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Hjortshøjs fællesskab

Dette høringssvar er skrevet som input fra en borger, der bor i Hjortshøj og har sin daglige gang på nogle af de omfattede arealer. En del af de omfattede arealer benyttes af Andelssamfundet til dyrkning af grøntsager og dyrehold. Jeg forstår ikke hvorfor arealer, det allerede finder anvendelse til et andet og godt formål skal anvendes til boligbyggeri. Andelssamfundet udøver sine aktiviteter og udlever en god kultur gennem dyrkning af grøntsager og dyrehold. Min opfattelse er at alle borgere i Hjortshøj lægger deres gåtur “forbi gederne” og jævnligt køber de lokalt dyrkede grøntsager eller æg fra hønsene. Hvorfor skal det ødelægges og ændres til boligarealer? Det vil efter min opfattelse forringe livskvaliteten for mange i Hjortshøj - både børn og voksne. Andelssamfundet gør noget godt for hele Hjortshøj og danner grundlag for en kultur, hvor frivillighed står højt på agendaen og det præget hele landsbylivet i Hjortshøj. Det er min frygt, at inddragelse af nævnte arealer vil ødelægge en del af den kultur.
Læg dertil at Hjortshøj ikke har brug for flere beboere. Samtlige daginstitutioner har lange ventelister og skolen kan ikke kapere flere elever. (Prøv at se på andelen af vikartimer på skolen allerede!). Bemærk at Hjortshøj allerede er vokset betragteligt de sidste 10-15 år. Og der er grænser for hvor meget større end by kan blive uden yderligere investering i skoler, institutioner mm. Det er helt uforståeligt ikke en del af planerne, hvordan det skal løses.
Jeg foreslår at disse planer afvises og der kigges på andre steder til udstykning af boligarealer. Efter min opfattelse er der andre byer på landet i forstæderne til Aarhus, hvor institutioner bedre kan kapere flere beboere og hvor der findes arealer, hvor udstykning ikke på samme måde som i Hjortshøj vil ødelægge bylivet og kulturen.
Et opråb fra en lokal borger, som jeg håber vil blive taget i betragtning!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Rasmussen

Indsendt

17/07/2024 14:48

Sagsnummer

HS7103409

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk