Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Hjørnegrunden og Østergaardstoften

Forslagene for Hjørnegrunden og Østergaardstoften vil fjerne henholdsvist 1,75 hektar og 2,04 hektar af de grønne fællesarealer i andelssamfundet og Hjortshøj. Det svarer til omkring 20% af de forpagtede arealer (der forpagtes 18,73 hektar når veje fraregnes).

Dette vil væsentligt reducere oplevelsen for borgerne der bruger området og mulighederne for landbruget i AiH.

Jeg vil derfor anmode om, at der ses overordnet på planen og bebyggelse reduceres i et af de to områder.
Derudover ser jeg i forslaget til planen for Hjørnegrunden, at der er indtegnet en stiopkobling, der går igennem matrikel 7do og 7dp (markeret med rød cirkel i vedhæftede). Det er en sti, der så går ind gennem min grund (matrikel 7do). Denne sti er jeg ikke blevet informeret om før og jeg kan ikke godkende, at der laves en fælles sti på min grund.

Der står desuden i forslaget for hjørnegrunden at ’Terrænet er faldende’. Det er ikke korrekt. Hjørnegrundens terræn er stigende syd for matrikel 7do og 7dp (især den vestlige del af den blå cirkel i det vedhæftede billede) og det vil medfører, at huse placeret der vil dominere/skygge væsentligt for eksisterende huse.
Der anmodes derfor om at fjerne bebyggelse på den sydlige del af hjørnegrunden (den blå cirkel i det vedhæftede billede) af de tre ovenstående grunde. Subsidiært anmodes der om at planen for hjørnegrunden i højere grad planlægges, så det indtænker påvirkningen på eksisterende huse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mathias Kaastrup-Olsen

Indsendt

18/07/2024 11:22

Sagsnummer

HS0358296

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk