Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Pas godt på Hjortshøj

Først tak for et spændende oplæg til helhedsplan for Hjortshøj.
Dernæst et par tanker, specielt vedrørende byggeri på Østergårdstoften og FDF’ernes muligheder fremover.
Byggeri på østsiden af Østergårdstoften vil gå hårdt ud over området, der huser gartneriet Høsteriet, landsbrugsjord og pileskov. De områder er super-værdifulde for byens beboere, dels som rekreation, dels som byens store, levende madkasse, med grønsager dyrket på bæredygtig vis mange måneder om året, til sultne munde, tæt på i nærområdet. Mange mennesker bruger hver dag området øst for Østergårdstoften, og det vil byggeri sætte en meget ærgerlig stopper for
Desuden er selve Østergårdstoften allerede i dag et mylder af skolebørn i alle aldre på cykel, fodgængere med hunde, biler, skraldebiler, flyttebiler og unge på scootere. Så hvis der skal bygges betydeligt ud til vejen, vil det kræve stor omlægning af selve vejen, blandt andet med cykelstier og fortove i begge retninger.
Og så er der FDF’ernes grønne plet, lige midt i byen. FDF Hjortshøj er en af landets største kredse, som hver uge inviterer mange af byens skolebørn til meningsfuldt samvær, og hvor byens unge sammen med voksne ledere tager sig af de yngre. Aktiviteterne foregår i frisk luft i al slags vejr og kan ikke proppes ind i et foreningshus på en lille grund, som der lægges op til i helhedsplanen. Især ikke hvis grunden, som skitseret, ligger op ad en befærdet vej.
Derfor er det helt uholdbart at forestille sig at FDF’erne kan holde til i hjørnet af den nuværende FDF-grund. Der skal mere rum og plads til, og det ville være relevant at tænke de rekreative områder ved Østergårdsgrunden ind i en kommende placering af FDF Hjortshøj.
Mange af os i Hjortshøj synes vi bor i en landsby og tanken om at være en forstad kan være skræmmende. Selvfølgelig skal byen følge med udviklingen, men måske vil det være bedre at bygge boliger udenfor bymidten og så prioritere rekreative områder, samlingssteder og sikre veje og stier i selve byen?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gitte Førby

Indsendt

19/07/2024 10:55

Sagsnummer

HS0285974

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk