Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar vedrørende udstykning af Østergårdstoften

Det er ærgerligt, hvis der bliver udstykket til boligbyggeri på Østergårdstoften. En udstykning af landbrugsjorden, som i dag forpagtes af Andelssamfundet i Hjortshøj, vil efter min opfattelse have en række negative konsekvenser, herunder:
• Mulighederne for fælles dyrkning af ’grøntsagsmarken’ vil forringes.
• Risikoen for, at ’Høsteriet’ må lukke, er overhængende.
• Mulighederne for at skabe og udvikle lokale arbejdspladser for Hjortshøj bofællesskab vil blive reduceret.
• De rekreative områder, som beboere i Hjortshøj og omegn nyder godt af, vil blive formindsket.
Jeg tror derfor, at en udstykning af jorden på Østergårdstoften vil have den modsatte effekt af intentionerne i Helhedsplanen. Især på grund af nedlæggelsen af de rekreative områder vil boligbyggeri have negative konsekvenser for folk, der allerede bor i Hjortshøj. Denne del af Helhedsplanen risikerer ligeledes at gøre Hjortshøj som landsby og forstad mindre attraktiv, da rekreative områder og mulighederne for fællesskaber ødelægges. Dette er en stor del af, hvad der gør det attraktivt at flytte til Hjortshøj.
Jeg undrer mig også over, at en kommune, der ønsker at være CO2-neutral og bæredygtig, sætter kortsigtet byggeprofit og deraf stor CO2-udledning højere end muligheden for at dyrke bæredygtige grøntsager lokalt. Det kan selvfølgelig give mening økonomisk, men kommunen kan ikke samtidig brande sig som en, der tager CO2 og bæredygtighed seriøst.
Endvidere er det bemærkelsesværdigt, at udstykningen af jorden kommer op til diskussion igen. Er tanken, at I vil spørge borgerne, indtil de svarer, som I ønsker?
Jeg håber, at de forhåbentlig mange høringssvar vil få jer til at overveje, om udstykning af jorden på Østergårdstoften til boligbyggeri virkelig er det rigtige at gøre.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ronni Laursen

Indsendt

21/07/2024 10:03

Sagsnummer

HS1265580

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk