Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Andelssamfundet og Høsteriet

Det er med stor bekymring og undren, at jeg erfarer at kommunen overvejer at inddrage jorden langs Østergårdstoften til boligbyggeri.
Andelssamfundet og Høsteriet er et visionært bud på hvordan vi fremover kan indrette vores samfund. Her er samlet mange erfaringer om bæredygdighed og regenerativt landbrug. ALT det vores fremtidige samfund skal bygge på. Her er et mønstersamfund som kommunen stolt burde vise frem til resten af Danmark. Kommunen burde værne om og understøtte området fremfor at beskære det.
Jeg henter sunde grøntsager hver uge i Høsteriet. Hvor kan jeg ellers hente grøntsager, dyrket regenerativt i mit lokalområde? Høsteriet lukker, hvis kommunen inddrager den planlagte del af jorden.
Jeg kommer ofte i Andelssamfundet, hvor min datter og børnebørn bor. Vi er altid forbi gederne, hvis område vil være truet med nedlægning, såfremt kommunen gennemfører lokalplanen. Jeg oplever, at der stor søgning til dette sted fra børnefamilier i hele Hjortshøj.
Hvor skal mine børnebørn og andre børn få det naturlige forhold til dyr, som de får netop her?
Jeg oplever derudover at den gruppe udviklingshæmmede, der bor i Andelssamfundet har stor glæde af gedehold og det øvrige landbrug.
I ødelægger et stærkt og meget velfungerende lokalområde ved at udbygge med rækkehuse. Der er store kulturelle værdier der bliver underløbet, den tætte forbundethedhed til jorden, dyrene, sammenholdet omkring alt dette, markeringerne af årstiderne i landbruget osv osv.
Tænk jer om i tide.
Understøt området og find noget konventionel landbrugsjord at bygge rækkehuse på.

Hilsen Marianne Christesen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marianne Christesen

Indsendt

23/07/2024 16:14

Sagsnummer

HS2669481

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk