Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar det unikke grønne fristed AIH i Hjortshøj, hvor der er adgang for alle

I Andelssamfundet er det lykkedes på nænsom vis at opbygge værdifulde grønne områder med bla. grøntsagsordning, klappegeder, landbrug og hønseri på et forholdsvis lille areal. Også ”Høsteriet” med den lokale landmand, der sælger grøntsager fra jord til bord er nøje afstemt, som en model for fremtidens landbrug.
Der er tænkt, planlagt og anlagt i detaljen i bæredygtighed, biodiversitet, sammenhæng, dobbeltareal anvendelse og adgang for folket på de grønne arealer, og det er blevet til virkelighed !
AIH besøges hver dag af børnehaver og familier. Folk fra andre lande kommer for at se dette specielle sted for at få inspiration. Alt dette er noget landets kommuner generelt efterlyser mere af, og bruger penge på at oprette.
Derfor er det med stor undren at AIH igen er sat på tegnebrættet- efter at det for ca. 3 år siden blev besluttet fra Aarhus kommunens side at bevare dette unikke sted, som det er. Man kunne dengang indse, at det at skære jord fra til huse, ikke blot vil gøre stedet mindre, men også gribe ind i balancen. At det har taget år at tilpasse/udvikle stedet med bla. dobbelt areal anvendelse, så dette unikke sted er bæredygtigt, og ydermere er til glæde og gavn for alle udefra kommende.

Jeg håber og ønsker, at den nuværende plan nøje gennemgås igen. Kommunens visioner om sammenhæng, bæredygtighed, ønsket om flere grønne arealer i bynære områder og alle andre fine ord er virkelighed i Andelssamfundet i Hjortshøj. Det samt den attraktion AIH er for folk fra nær og fjern må indgå som vigtig viden i en gentænkt helhedsplan, hvor AIH `areal bevares.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lizette Malling Andersen

Indsendt

24/07/2024 16:47

Sagsnummer

HS2566526

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk