Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Opråb omkring ny vejføring af Hjortshøj Møllevej

Der er i udkastet til ny helhedsplan for Hjortshøj givet forslag om ny vejføring af Hjortshøj Møllevej.
Dette er et yderst uhensigtsmæssigt forslag, og det vil have enorme konsekvenser for et af byens allervigtigste samlingspunkter; FDF Hjortshøj.
Den nye helhedsplan er udarbejdet af mennesker, som udelukkende har kigget på et landskabskort over byen. De har ikke kendskab til eller forholdt sig til et af byens absolut vigtigst samlingspunktet; FDF Hjortshøj og de tilhørende grønne faciliteter.
FDF Hjortshøj er et af landets allerstørste kredse, og der er hvert år venteliste til holdene. Det siger ikke så lidt! Kredsen er drevet af frivillige ildsjæle, og hver evig eneste hverdag (samt mange weekender) benyttes kredshuset og dets faciliteter til at samle børn og voksne i gode og meningsfulde aktiviteter og fællesskaber.
Med den nye helhedsplan vil FDF Hjortshøj minimeres til et lille frimærke, hvor der hverken er plads til bålhytter, shelters eller udeliv. Det vil begrænse kredsens muligheder for aktiviteter i alvorlig grad, og det forudses at antallet af tilmeldte børn vil dale. Det er en katastrofe!
I disse år skriger både befolkning og politikere på meningsfulde fællesskaber, som har til formål at mindske ensomhed og booste børn og unge menneskers selvværd. Her har vi et af de smukkeste eksempler på noget, der reelt set gør en forskel og som er veldrevet. Det vil være en decideret katastrofe at ændre på vilkårene for FDF Hjortshøj, fordi en linjeføring på et stykke papir ser smart ud!
Før man træffer nogle som helst beslutninger burde det være obligatorisk at besøge stederne fysisk og mærke, hvilke konsekvenser en given beslutning måtte have.
Den nuværende vejføring fungerer udmærket. Der er både chikaner og sving som gør, at trafikken glider langsomt og sikkert gennem byen. En ny vejføring vil ingen forskel gøre i praksis - det vil udelukkende have mellemmenneskelige konsekvenser.
Tag blikket op fra papiret! Tag ud og se området! Tænk jer om og lad jer ikke friste af hurtige, smarte beslutninger.
Værn om de velfungerende og unikke steder, vi allerede har.
TAK.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Signe Edske

Indsendt

27/07/2024 12:46

Sagsnummer

HS9761300

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk