Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Byggeri langs Østergårdstoften

Som mange andre med interesse i bæredygtighed, borgerinitiativer og langsigtet politik, ser jeg til min skræk, at der desværre arbejdes stik modsat disse værdier i en ellers moderne og -troede jeg- by med grønne værdier. En realisering af planen med byggeri langs Østergårdstofte vil ødelægge mange af de samlingssteder og fællesskaber, som knytter sig til de to landbrug, der er i Hjortshøj. Disse landbrug er en kæmpeinspiration for os med interesse i hvordan vi kan bo og leve mere bæredygtigt, og disse burde være Århus Kommunes stolthed!

Planen er et anslag mod sammenhængskraften og fællesskaberne i landsbyen Hjortshøj. Hertil kommer at den 1 hektar store biodiverse lavskov, som beboere i Andelssamfundet i Hjortshøj har udviklet gennem 30 år også vil blive fjernet, hvis bebyggelsesplanerne gennemføres.

Både Høsteriet og Andelssamfundet i Hjorthøjs landbrug er konkrete og levende modeller for, hvordan dele af det fremtidige klimavenlige og bynære landbrug kan se ud. Helhedsplanen bør støtte disse borgerinitierede aktiviteter i stedet for at true dem. Jeg håber, at Århus Kommune vil lytte og finde andre løsninger. Der er mange andre muligheder omkring Århus!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Vinther Sørensen

Indsendt

31/07/2024 12:41

Sagsnummer

HS0351309

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk