Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar landbrugsjorden

Jeg har siden feb. 1996 boet i Andelssamfundet i Hjortshøj. Det har været et bevidst valg at bosætte mig netop her bl.a. p.g.a. landbruget, naturen i skønne omgivelser m.m.
Aarhus kommune har fra starten støttet det sociale/økologiske projekt og derfor gør det ondt, at I vil bygge parcelhuse på landbrugsjorden.
Stedet betyder rigtig meget for os, som bor her og for hele byen. Mange mennesker i landet og internationalt har besøgt stedet og har været imponeret over hvad vi gennem rigtig mange år har fået etableret. Vi er et forbillede for mange der ønsker bæredygtighed og leve i overensstemmelse med naturen.
Det vil være et stort tab at miste jorden til fordel for parcelhuse. Jeg har været med til at plante pil i pileskoven og hakke og fjerne ukrudt i starten og siden er der kommet mange forskellige træsorter/arter ca. 20-30 ialt , så vi i dag kan kalde det en lavskov.
I lavskoven har hønsene bopæl i perioder bl.a. p.g.a. fugleinfluenca. Der er grisehold, som har gode livsbetingelser.Der er etableret en naturbase, hvor mange af byens daginst.,dagplejer, børn, unge og voksne bruger stedet i naturskønne omgivelser. Der er forskellige events året rundt.
Der er plantet en del frugttræer bl.a. æbletræer på det jord i vil bygge parcelhuse.
Mange har langs spor i landskabet små grønne oaser og der er en togvogn omgivet med grønne planter, busker og træer hvor både folk fra Andelssamfundet og byen producerer forskellige kreative ting f.eks. malerier, mosaik, strik og andre kreative udfoldelser.
Høsteriet producerer grøntsager til alle i en bod og leverer til brugsen i lokalområdet. Det er et godt eksempel på regenerativ produktion som skåner jorden mest muligt. Det har kostet mange penge og kræfter at få rejst drivhuse, små boder og det vil være synd og skam at ødelægge det. Det vil også ødelægge området for geder, fordi der skal være en del meter fra huse til dyr.
Jeg har svært ved at forstå, at Aarhus kommune vil plante flere træer, for derefter at fælde træerne for at bygge parcelhuse. Kommunen vil gerne være grøn, bæredygtig, bevare naturen og samtidig vil I ødelægge områder som netop lever op til det. Vi er rollemodeller for økologi og grønne områder i bynære områder.
Jeg vil be`om vi kan købe jorden eller få en langtidskontrakt, så vi kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter på arealerne.
Jeg vil på det kraftigste opfordre kommunen til at droppe de planer, så vi kan fortsætte den grønne omstilling.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Toft Klausen

Indsendt

02/08/2024 13:21

Sagsnummer

HS6745206

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk