Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Hjortshøj som en grøn landsby

Vi har med stor interesse læst helhedsplanen for Hjortshøj. Planen indeholder mange positive tiltag. Vi ønsker her at fremhæve:
- Bedre muligheder for at bevæge sig rundt i byen for bløde trafikanter i form af udbyggede stisystemer og flere overgange over banen.
- Fokus på mødesteder for landsbyens beboere. Dejligt at der tænkes i at forbedre stationspladsen og pladsen foran Viruphuset og skolen.
- Virkeligt positivt, at Østergårdsgrunden udlægges til bypark eller andet rekreativt område. Det bliver et stort plus for vores landsby med et smukt og grønt, fælles udendørs mødested.

Vi vil dog også gøre opmærksom på to forhold, som vi håber, at Aahus Kommune vil gentænke:
- Helhedsplanen lægger op til, at Hjortshøj skal vokse med en tredjedel. Det, synes vi, vil være en voldsom og ærgerlig udvikling. Det er netop landsbypræget, som gør Hjortshøj så skøn! Og ideen om, at Hjortshøj skal "fortættes" er yderligere trist. Det er de grønne, "uudnyttede" arealer, der skaber luft og ro i Hjortshøj. Det var det, vi i sin tid flyttede hertil for.
- Særligt bekymrende er ideen om bebyggelse på den østlige side af Østergårdstoften, hvor pileskoven, Høsteriet og AiHs landbrugsjorde ligger. Dette område bidrager meget positivt til livet i Hjortshøj. Vi er selv meget glade for både at gå ture i området, hilse på gederne, købe grønsager hos Marie i Høsteriet, og så har vi i mere end 10 år deltaget i grønsagsordningen, hvor vi sammen med over 100 andre mennesker oplever fællesskab og glæde omkring dyrkning af egne, økologiske grønsager. Det vil være en stort tab, hvis der bygges her.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Kamstrup og Miguel Mikkelsen

Indsendt

02/08/2024 15:25

Sagsnummer

HS9264113

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk