Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Andelssamfundet og Høsteriet er en uerstattelig inspiration for mere bæredygtige måder at leve på.

Kære Aarhus Kommune

Som elev på Kalø Økologisk Landbrugsskole og kommende jordbruger er landbrugsjorden og biodiversitetsarealerne omkring Østergårdstoften af stor værdi for mig. Jeg har besøgt andelssamfundet Hjortshøj og hjulpet Marie fra Høsteriet i haven en dag og siden fuldt med i hendes projekt. Allerede på bare så kort et besøg, blev det tydeligt for mig, hvor unikt andelssamfundet er, og at det er et vigtigt eksempel på en anderledes måde at bo på, som jeg tror flere og flere vil have lyst til at afprøve i fremtiden.

Høsteriet er en stor inspiration for både mig og mine medstuderende, da det er et bevis på at man (selvom man er ung) godt kan starte et projekt op selv, og lykkes med at producere mad til mennesker i lokalområdet, uden vanvittig stor startkapital. Det er det, som mange af os drømmer om selv at gøre, og det er denne slags projekter, hvor mange af os har lyst til at få praktik og jobs i fremtiden. Derfor er Marie og Høsteriet en virkelig vigtig inspiration. Det vil være et kæmpe stort tab hvis byggeriet gennemføres og Høsteriet fjernes, da der er så få småskala landbrugsprojekter i Danmark, som allerede kæmper en kamp for at kunne eksistere.

Hvis der absolut skal bygges på dette område, vil jeg foreslå at arealet måske kan begrænses, så der fortsat er plads til Andelssamfundet og Høsteriet. Et andet forslag kunne være at Aarhus Kommunen kan lade Andelssamfundet købe landbrugsjorden, eller udarbejde en langtidskontrakt, så alt det, der er sat i værk på disse arealer kan få lov til at blive ved med at udvikle sig. Dermed vil befolkningen kunne blive ved med at bruge området til aktiveteter, eksperimenter og læring, der kan bevæge os alle sammen i en retning mod mere bæredygtig madproduktion og mere bæredygtige måder at bo og leve sammen på.

Tak for jeres opmærksomhed.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Astrid

Indsendt

04/08/2024 10:56

Sagsnummer

HS4292919

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk