Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bebyggelse på østergårdstoften

Kære Aarhus Kommune,

Jeg skriver for at udtrykke min bekymring og modstand mod den foreslåede Helhedsplan for Hjortshøj, specifikt planen om bebyggelse langs Østergårdstoften. Denne udvikling truer med at transformere Hjortshøj fra en landsby med stærke fællesskaber og bæredygtige initiativer til en forstad med øget bebyggelse og pres på lokale ressourcer.

Fra Landsby til Forstad
Den foreslåede bebyggelse på Østergårdstoften vil medføre en ændring i Hjortshøjs karakter. Østergårdstoften er en integreret del af landsbyens struktur og en massiv boligudvikling her vil forstyrre det nuværende bymiljø og landskab. Landsbyens identitet som et roligt og sammenhængende lokalsamfund vil blive presset af øget urbanisering.

Fra Bæredygtighed til Pres på Kloden
Hjortshøj er kendt for sine bæredygtige initiativer, herunder Andelssamfundet i Hjortshøj og Høsteriet, der har fokus på regenerativ, bynær fødevareproduktion. Disse projekter er ikke kun lokale attraktioner, men også nationale eksempler på bæredygtig praksis. Fældningen af pileskoven og indskrænkningen af det fællesdrevne landbrug vil fjerne vigtige grønne områder og bæredygtige initiativer, hvilket står i kontrast til de globale mål om at reducere miljøbelastningen.

Fra Fællesskaber til Store Boliger
Hjortshøj har gennem årene udviklet en stærk sammenhængskraft gennem fælles aktiviteter og samlingssteder. Ødelæggelsen af disse områder til fordel for store boliger med fin udsigt vil ikke blot reducere tilgængeligheden af fællesarealer, men også svække det sociale netværk, der binder lokalsamfundet sammen. De rekreative og kreative aktiviteter, som nuværende beboere nyder, vil blive begrænset eller forsvinde helt.

Infrastruktur og Sikkerhed
Vejen langs Østergårdstoften er ikke gearet til at håndtere den øgede trafikmængde, som den foreslåede bebyggelse vil medføre. Den eksisterende infrastruktur er allerede under pres, og en yderligere belastning vil kunne skabe farlige situationer, især for de mange børn, der bruger vejen som direkte rute til skole og institutioner. En øget trafik kan føre til øget risiko for ulykker og vil forringe sikkerheden og trygheden for byens yngste borgere.

Ødelæggelse af Unikke Lokale Ressourcer
Helhedsplanen vil ødelægge mange af de samlingssteder, der i dag udgør sammenhængskraften og basis for fællesskaber i Hjortshøj. Regenerative landbrugsprojekter, som er udviklet gennem lokale fællesskaber over de sidste 30 år, vil blive indskrænket eller helt forsvinde. Disse områder er mere end blot landbrugsjord; de er symboler på et succesrigt eksperiment i bæredygtighed og selvforsyning, som bør beskyttes og bevares.

Konklusion
Jeg opfordrer Aarhus Kommune til at genoverveje planen om bebyggelse langs Østergårdstoften. Det er afgørende at bevare Hjortshøjs unikke karakter og de bæredygtige initiativer, der har gjort landsbyen til et forbillede. Ved at beskytte disse ressourcer kan vi sikre, at Hjortshøj forbliver et stærkt og sammenhængende lokalsamfund, der fortsat bidrager positivt til både lokale og nationale mål om bæredygtighed.

Vi håber på jeres støtte i at bevare Hjortshøj som en bæredygtig landsby og modstå presset for yderligere urbanisering.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

frida malmø

Indsendt

05/08/2024 11:02

Sagsnummer

HS3925551

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk