Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Værn om og fremelsk alt det, vi valgte Hjortshøj til for!

Der er så meget fint og skønt i Hjortshøj, som i 2005 fik min familie og mig til at trække ud af vores elskede Aarhus til fordel for et liv med alt det bedste mellem land og by - natur og kultur, det lokale og udsynet.
Her snart 20 år efter nyder vi stadig vores fine lille perle, som fortsat ikke ligner andre forstæder til Aarhus. Ikke sært, at mange tiltrækkes af det helt særlige ved Hjortshøj.
Et af de helt store aktiver for det gode Hjortshøjliv er Andelssamfundet i Hjortshøj, også for alle os, der bor udenfor selve AiH. Med offentlige naturstier, grøntsagsordning, butikker/værksteder, arrangementer, dyr i klappehøjde, Høsteriet og meget mere.
Det er derfor uendeligt trist, at vi nu endnu en gang skal til tasterne for at forsøge at afværge at en vigtig del af AiH's lejede jorde - området langs Østergaardtoften - nu igen forsøges omdannet til parceller, som i princippet kan ligge hvor som helst i Aarhus Kommune.
Jeg har naturligvis respekt for, at andre også kan have interesse i at flytte til Hjortshøj, som vi selv havde for snart 20 år siden, men skal der igen bygges til, må det være under hensyntagen til det helt særlige ved Hjortshøj, landsbyfølelsen med stille storbyvibe, og ikke en ensretning med øvrige aarhusianske forstæder. Ellers ødelægger man jo netop det, mange ønsker at flytte hertil for.
Samtidig vil landsbyens infrastruktur ikke kunne bære, at et nyt stort boligområde placeres så centralt i byen, heller ikke trods gode tanker i helhedsplanen for at forsøge at løse de trafikale problemer. Hjortshøj er bygget som en landsby, og det vil den forhåbentlig blive ved med at være i sin strukturelle form - trods vokseværk de seneste mange år.
Jeg håber derfor inderligt, at Aarhus Kommune vil sløjfe planerne i helhedsplanen om bebyggelse langs Østergaardtoften, på AiHs aktuelle landbrugsjord og rekreative arealer.
På forhånd tak!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Charlotte Aaby

Indsendt

05/08/2024 18:30

Sagsnummer

HS7814905

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk