Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar vedr. Helhedsplan for Hjortshøj fra Århus Ungdommens Fællesråd

Vi er i Århus Ungdommens Fællesråd (ÅUF) glade for at kunne bidrage til Helhedsplanen for Hjortshøj igennem denne åbne høring. ÅUF er som fællesrepræsentant for 115 samfundsengagerende børne- og ungdomsforeninger over hele Aarhus optaget af, at der i udviklingen af både eksisterende og nye bydele skabes plads og gode rammer for et aktivt forenings- og fritidsliv for børn og unge.


Helhedsplanen skal sikre gode rammer for foreningsaktiviteterne i Hjortshøj
Vi ønsker, at børn og unge i Hjortshøj får styrket deres muligheder for et aktivt fritids- og foreningsliv igennem den byudvikling som foreslås i helhedsplanen. Vi er derfor særligt opmærksomme på de ændringer, som kan få betydning for børn og unges foreninger i Hjortshøj. Vi kan se, at foreningen FDF Hjortshøj vil blive berørt af de foreslåede ændringer i vejføringen omkring foreningens hytte på Virupvej 15 og de kommunale udearealer på samme adresse, hvor foreninger afholder aktiviteter for over 150 børn og unge hver uge.

Vi opfordrer fra ÅUF til, at alle ændringer af dette område, som ændrer på vilkårene for foreningsaktiviteterne eller for brugen af foreningens faciliteter, kun sættes i værk efter grundig drøftelse med og godkendelse fra foreningens bestyrelse.


Borgerinddragelse
ÅUF opfodrer til, at borgerinddragelsen fortsættes i arbejdet med Helhedsplanen for Hjortshøj. Det er essentielt for borgernes ejerskab til byens udvikling og fællesskaber, at der er mulighed for at involvere sig og få indflydelse på planlægningen. Som repræsentant for børne- og ungdomsforeningerne i kommunen vil vi gerne fortsat bidrage med netop dette perspektiv i det videre arbejde med helhedsplanen.


Høringssvaret er indsendt af ÅUFs næstformand på vegne af hele bestyrelsen. Dette skyldes, at formand og sekretariatsleder i ÅUF begge er medlemmer i foreningen FDF Hjortshøj, og derfor kan blive inhabile i det videre arbejde med Helhedsplanen.

Med venlig hilsen

Stine Borring Alkert
Næstformand
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sara Springborg

Indsendt

06/08/2024 13:54

Sagsnummer

HS0742204

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk