Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helhedsplan Hjortshøj: Indsigelser mod byggeri på Østergårdstoften.

Min mand og jeg flyttede til Hjortshøj i 2016, og vi bor nu i Andelssamfundet. Vi er meget glade for den mangfoldighed af livsformer og grønne muligheder, som vi nu er en del af. Området er bygget op som økologisk landbrug over mange år med af både beboerne i AIH og øvrige beboere i Hjortshøj.
Jeg ser dagligt mange mennesker gå ture, med og uden hund på vores grønne arealer, som Spor i landskabet er en del af. Der kommer både voksne og børn for at klappe geder og se på de fritgående høns. Der er også grøntsagsordningen som giver bæredygtig grøn mad til mange familier, og uden brug af transport der udleder CO2. Det er dejligt at møde folk der kommer ude fra og henter deres grøntsager på marken eller køber dem i Høsteriet.
Helhedsplanen lægger op til at der skal bygges på Østergårdstoften. Det er vi stærkt imod, idet vi mener, at det vil være en katastrofe både for Andelssamfundet som helhed og for det nye tiltag med andelsgården Høsteriet, der er startet på AIH’s marker. Der tales meget om grøn omstilling og mere biodiversitet, så hvis det skal opfyldes, vil det være helt forkert at ødelægge et økologisk landbrug blot for at få bygget nogle flere huse.
VI anbefaler derfor at byrådet fjerne udstykningen af Østergårdstoften og lader spor i landskabet, rekreative områder, æblelunden, grøntsagsmarken og Høsteriet bestå. Vi anbefaler ligeledes at AIH får lov at købe eller langtidsleje landbrugsjorden.
Så kan kommunen stadig fremvise den økologiske perle i Hjortshøj for interesserede mennesker, der gerne vil lære mere om fællesskaber, biodiversitet og økologisk bynært landbrug.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jeanne Elisabeth Debess

Indsendt

07/08/2024 15:24

Sagsnummer

HS1399070

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk