Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helhedsplanen, bebyggelse ved Østergårdstoften

Kære Aarhus Kommune

Jeg skriver for at udtrykke min bekymring og opposition mod den foreslåede bebyggelse langs Østergårdstoften i Hjortshøj som en del af helhedsplanen. Som beboer i nærområdet er jeg engageret i bevarelsen af vores lokalområdes karakter og miljømæssige balance. Jeg vil gerne fremhæve flere væsentlige aspekter, som bør overvejes, før en endelig beslutning træffes.

Trafikbelastning og Sikkerhed
Østergårdstoften er en vej, der allerede oplever en betydelig trafikmængde, især i myldretiden. Yderligere bebyggelse vil utvivlsomt øge denne belastning og skabe farligere trafikforhold, især for de mange børn og ældre, der færdes i området. Øget trafik kan også føre til mere støj og luftforurening, hvilket vil påvirke livskvaliteten for de nuværende beboere negativt.

Natur og Miljø
Hjortshøj er kendt for sine grønne områder og landlige atmosfære. Den foreslåede bebyggelse langs Østergårdstoften vil resultere i tab af værdifulde grønne arealer, som fungerer som rekreative områder for beboerne og levesteder for lokale dyrearter. Det er vigtigt at bevare disse naturområder for at opretholde biodiversiteten og miljøkvaliteten.

Lokal Sammenhængskraft og Identitet
Hjortshøj har en stærk lokal sammenhængskraft og en unik identitet, som delvist er baseret på den lave bebyggelsestæthed og de åbne landskaber. En øget bebyggelse vil ændre den demografiske og sociale struktur i området, hvilket kan føre til en svækkelse af det stærke lokale fællesskab. Dette vil være et tab for hele området, som i mange år har været kendt for sit stærke engagement i bæredygtighed og fællesskab.

Infrastruktur og Faciliteter
Den nuværende infrastruktur, herunder skoler, børnehaver og andre offentlige faciliteter, er allerede presset. En yderligere bebyggelse vil medføre et behov for udvidelse af disse faciliteter, hvilket kræver betydelige økonomiske ressourcer og tid. Det er usikkert, om kommunen er i stand til at imødekomme dette behov uden at gå på kompromis med kvaliteten af de nuværende tilbud.

Alternative Løsninger
Jeg vil opfordre til, at kommunen undersøger alternative løsninger, som involverer en mindre intensiv bebyggelse eller udvikling af områder, der ikke har samme økologiske og sociale værdi som Østergårdstoften. Der kunne også være mulighed for at optimere brugen af allerede eksisterende bygninger og områder, som ikke vil have samme negative indvirkning på lokalområdet.

Afslutningsvis vil jeg stærkt opfordre Aarhus Kommune til at genoverveje planerne for bebyggelse langs Østergårdstoften og tage højde for de bekymringer, der er fremsat af områdets beboere. Jeg håber, at der kan findes en løsning, der balancerer behovet for udvikling med bevarelsen af Hjortshøjs unikke karakter og miljø. På forhånd tak for jeres opmærksomhed på denne sag.

Med venlig hilsen, Lise Pippaluk Kevser Bavnshøj
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lise Pippaluk Kevser Bavnshøj

Indsendt

07/08/2024 19:27

Sagsnummer

HS2444975

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk