Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Høringssvar vedrørende bebyggelse ved Østergårdstoften

Kære Aarhus kommune
Jeg skriver hermed for at udtrykke min bekymring vedrørende den foreslåede bebyggelse ved Østergårdstoften. Jeg ønsker at fremhæve flere væsentlige aspekter, som jeg mener, bør tages i betragtning, før der træffes endelige beslutninger.
For det første er området ved Østergårdstoften hjemsted for en mangfoldighed af dyre- og plantearter. Som biolog er jeg særlig opmærksom på de økologiske konsekvenser, som et potentielt byggeri kan have på det lokale miljø. Mange af de arter, der findes her, er afhængige af de eksisterende habitater, som vil blive alvorligt forstyrret eller ødelagt ved en potentiel fremtidig bebyggelse. Her kan “lavskoven” nævnes som eksempel på et habitat med høj værdi for både biodiversitet og lokalbefolkningen.
Derudover har området en stor rekreativ værdi for lokalbefolkningen. Det er et sted, hvor beboere kan nyde naturen, gå ture og opleve et frirum fra det travle byliv. En stor del af områdets charme og attraktion er netop dens naturlige skønhed og tilgængelighed for offentligheden. En bebyggelse vil drastisk reducere dette rekreative potentiale i området.

Desuden synes jeg at initiativerne som grøntsags fællesskabet, klappegederne, Høsteriet og AIHs landbrug er enormt vigtige og bør støttes og bevares.

Jeg opfordrer derfor beslutningstagerne til at tage disse bekymringer seriøst. En mere bæredygtig udviklingsplan, der balancerer behovet for boligbyggeri med nødvendigheden af at beskytte værdifulde lokale perler, bør overvejes. Jeg håber, at der kan findes løsninger, som både tilgodeser de menneskelige og miljømæssige behov.


Med venlig hilsen,
Sira - biologistuderende
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sira Cecilie Hentze Kjeldal

Indsendt

07/08/2024 19:44

Sagsnummer

HS8673550

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk