Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Fornuftig udvikling af Hjortshøj

Generelt synes jeg der er nogle fornuftige punkter i helhedsplanen. Jeg støtter udviklingen af byen i form af nybyg, og mange af de andre initativer, men synes samtidig man skal vise hensyn til mangfoldigheden i byen og de ønsker som eksisterende beboer har en hjertesag omkring.
Det lyder positivt med noget byggeri på bagsiden af letbanen, med mulighed for kontorfaciliteter eller små butikker.
Min bekymring i helhedsplanen går særligt omkring de trafikale udfordringer i byen specielt Virupvej fra den nordlige del af byen til jernbanen. Mange bløde trafikanter samt smalle veje giver udfordringer. En overvejelse kunne være om Virupvej skulle ensrettes, eller om udkørslen fra kankbøllevej skulle lukkes.
En anden mulighed kunne være at ensrette Virupvej ned til rundkørslen ved skolen, og lede trafikken ud til Mejlbyvej derfra.
Jeg håber der ligeledes i helhedsplanen er taget højde for pasningstilbud i dagsinstitutionerne og på skolen. Antallet af børn på Virupskolen er vokset, og skolen er udvidet af flere omgange. Nybyg ville naturligvis bidrage til endnu flere børn i skoledistriktet.
Derudover undrer jeg mig over hastigheden mellem Hjortshøj by og skæring by, på strækningen Virupvej/Hjortshøjvej er tilladt at køre 80 km/t. Mange skolebørn færdes på strækningen, da en del af Skæring hører under Virupskolens distrikt. Der er kun 700 meter mellem de to 40 km/t zoner, som hhv. Skæring og Hjortshøj by er underlagt. Derudover døjer vi med ekstreme vandmængder på kørebanen lige syd for Hjortshøj byskiltet, som giver mange farlige situationer i denne 80 km/t zone. Jeg er glad for kommunen allerede er opmærksom på faldet fra den nordlige del af Hjortshøj til den sydlige del af byen, men må pointere der kræves handling i forhold til de øget nedbørs mængder. Hvis Aarhus kommune ønsker det, er jeg villig til at indgå i dialog omkring placering af vandopsamling/vandbasin på min ejendom.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Daniel Krause-Kjær

Indsendt

07/08/2024 21:02

Sagsnummer

HS7020925

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk