Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Gennemførsel af Virup Skovvej til Mejlbyvej

Af helhedsplanen fremgår det: "En forudsætning for udvikling af de sydlige arealer vil være, at der skabes vejforbindelse mellem Virup Skovvej og Mejlbyvej. Det vil både friholde Hjortshøj by for yderligere trafikal belastning og afhjælpe unødvendig trafik, særligt i de belastede tidspunkter omkring skolestart og eftermiddagsafhentning."

En gennemgående Virup Skovvej til Mejlbyvej vil blot skabe nye trafikale udfordringer for de børn som fremover skal krydse Virup Skovvej til/fra skole. Trafikbelastningen på Virup Skovvej vil stige betydeligt, og en gennemgående Virup Skovvej til Mejlbyvej vil derfor ikke løse det grundlæggende problem. Derimod vil en gennemgående vej fra Mejlbyvej syd for det kommende boligområde langs motorvejen til Virupvej kunne skabe både en omfartsvej til Hjortshøj for sydgående trafik, men også en sydlig adgangsvej til det nye boligområde Frugthaverne.

Virup Skovvej er desuden i dag en privatvej, hvor grundejerforeningen har vedligeholdelsesforpligtigelserne. Hvis Virup Skovvej skal gennemføres til Mejlbyvej, bør vedligeholdelsesforpligtigelserne - pga. den langt større vejbelastning overgå til Aarhus Kommune. Det er ikke rimeligt at grundejerforeningen skal varetage denne forpligtigelse, hvis vejen mod forventning bliver en forbindelsesvej til Mejlbyvej.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Michael Dam

Indsendt

08/08/2024 11:06

Sagsnummer

HS0473806

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk