Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Red Høsteriet i helhedsplan Hjortshøj

I den nyligt fremlagte helhedsplan for Hjortshøj, vil Århus Kommune bygge på jord, der lige nu benyttes af Høsteriet - et lille regenerativt jordbrug. Århus Kommune har i deres klimaplan udtrykt et ønske om et grønnere, mere lokalt fødevaresystem. I klimaplanen lægger kommunen tryk på grøn maddannelse, bæredygtig landbrug, mulighed for skolehaver til folkeskoleelever og bedre lokal fødevareproduktion som vigtige faktorer i fremtidens grønne Århus. Høsteriet er allerede en aktiv spiller i det madkulturelle Århus, og holder jævnligt arrangementer, hvor besøgende kan lære mere om grøn madlavning, klimavenlig dyrkning af jorden og dertil købe sunde, lokalt dyrkede grøntsager til hjemmet. Regenerativt jordbrug er en spirende bevægelse, som kommer med mange løsninger på en grøn omstilling af landbruget.

Når ny bebyggelse går ud over et af de få bæredygtige landbrug i kommunen, falder kommunens egen klimaplan til jorden. I skriver i jeres helhedsplan at I værdsætter og vil bibeholde landsbyfølelsen i Hjortshøj. Hvorfor støtter I så ikke jeres lokale madproducenter, der går forrest i den grønne omstilling af landbruget i stedet for at skubbe dem ud til fordel for boligbyggeri? Det er netop steder som Høsteriet og Andelssamfundet Hjortshøj, som gør landsbyen attraktiv at begynde med.

Jeg synes I skal overveje kraftigt at lade den relativt lille plet jord, som Høsteriet dyrker, forblive ubebygget. Sælg den, som Enhedslisten foreslår, til Andelssamfundet Hjortshøj og lad området forblive den lille kulturoase den er. Det er bedst for klimaet, for de lokale i området og for fremtidige beboere i og omkring Hjortshøj, at man fortsat kan købe sunde lokalt dyrkede grøntsager i Høsteriet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Johannes Carlsen

Indsendt

08/08/2024 16:26

Sagsnummer

HS4571308

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk