Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helhdsplanen vs kommunens visioner for grundvandet

Som medlem i Foreningen Andelsgaarde har jeg fulgt med i planerne om udbygning af arealerne omkring Høsteriet. Samtidig har jeg som miljøinteresseret borger fulgt forhåbningsfuldt med i kommunens visioner for at sikre renere grundvand – og med glæde noteret mig at der har været et fokus på landbrugets rolle i denne forbindelse.

Det undrer mig derfor meget, at man lægger byggeplaner netop hvor Høsteriet er placeret. Hvorfor true et af de meget få jordbrug i kommunen, som dyrker på en måde, der kan være med til at sikre grundvandet? Et jordbrug, som arbejder eksplicit med at forbedre jordens sundhed gennem regenerative principper – og dermed til gavn for grundvandet. Hvis Høsteriet må lukke på grund af planerne, mister kommunen et helt oplagt eksempel på hvordan landbrug kan spille en aktiv rolle i forbindelse med sikring af grundvandet. Høsteriet bør ses som en vigtig allieret i arbejdet med at føre kommunens egne planer ud i livet og kan hives frem som eksempel for andre – men planerne peger i den stik modsatte retning, ja faktisk vil de umuliggøre dem. Det er ikke bare ærgerligt for hele det miljø (socialt og naturmæssigt), der er etableret omkring Høsteriet - det arbejder umiddelbart også imod kommunens egne visioner og må ses som en gigantisk, spildt mulighed.

Som voksende forening står vi i Andelsgaarde bag Høsteriet og tilbyder os gerne som medspiller for kommunen; vi laver allerede mange formidlingsarrangementer om potentialet i regenerativt landbrug. Arrangementer som er åbne for alle kommunens borgere, som dermed kan blive klogere på hvorfor det er så vigtigt med anderledes dyrkningsmetoder i landbruget – og sikre øget opbakning til kommunens visioner for grundvandet.

Spørgsmål: Hvis man mener, at landbrug er afgørende i forhold til kommunens visioner for renere grundvand, hvorfor så lukningstrue et af de meget få regenerative jordbrug på kommunens egen jord, der arbejder i den nødvendige retning – og gør det med stor offentlig bevågenhed og folkeligt engagement?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jacob Westergaard Madsen

Indsendt

08/08/2024 16:44

Sagsnummer

HS3098913

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk