Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Beskyt Høsteriet og sæt handling bag ordene

Lige inden sommerferien fik jeg en fantastisk nyhed fra Den Lokale Udviklingspulje i Aarhus Kommune. De har valgt at støtte et projekt jeg har søgt sammen med Marie Boesen der er forpagter af Høsteriet.Andelsgaarde med titlen "Denne Grønne Tråd - mad, klima og folkeoplysning i Aarhus" med en flot donation.

Projektet ”Den Grønne Tråd - mad, klima og folkeoplysning i Aarhus” kommer til at inddrage Aarhus borgere i det bynære og regenerative landbrug Høsteriet.Andelsgaarde. Høsteriet går forrest, når det handler om at sikre Aarhus' borgere adgang til bæredygtige råvarer og sprøjtefrie grøntsager. Med fællesspisning, markvandringer, foredrag og filmvisning har vi allerede lagt konkrete planer for, hvordan vi vil inddrage Aarhus borgere i regenerative dyrkningsmetoder og sanselige oplevelser i marken.
Jeg tror fuldt og fast på, at hvis den nødvendige omstilling af vores fødevareproduktion skal lykkes, så handler det først og fremmest om at skabe et fælles mødested, der appellerer til sanserne og som sætter fokus på bæredygtige modeller at dyrke fødevarer på i Danmark. Det undrer mig derfor meget at Aarhus kommune kan finde på at iværksætte en helhedsplan der fjerner et så nødvendigt sted som Høsteriet.Andelsgaarde, og dermed Aarhus borgeres adgang til 1 af kun 2 bynære og regenerative landbrug i Aarhus kommune. Derudover mener jeg at denne beslutning ligger enormt langt fra Aarhus Kommunes klimaplan for 2030 der netop har fokus på regenerativt landbrug og en ambition om at byens borgere skal spise mere grønt.
Spørgsmål: Kan I forklare mig, hvordan lukningen af Høsteriet.Andelsgaarde kan hænge sammen med de ret konkrete vision og planer for omstillingen af fødevareproduktionen og bynære landbrug der er i jeres klimaplan for 2030?

MVh..
Kristine Møller Gårdhus
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kristine Møller Gårdhus

Indsendt

08/08/2024 17:39

Sagsnummer

HS7312373

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk