Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Høsteriet

Bevar Høsteriet en dyrebar kraft i lokalsamfundet !
Stop plan om bebyggelse langs Østergårdstoften !

Marie og Pernille startede i 2023 Høsteriet, et lille, bæredygtigt landbrug tæt på Århus. De er begge uddannede fra Kalø Økologiske Landbrugsskole i regenerativt landbrug. De dyrker grøntsager, urter og snitblomster. Ud over at de er spydspidser i en dyrkningsmetode, det regenerative landbrug, som vi kommer til at benytte os mere og mere af, fordi den passer på jorden og holder den i balance, tilfører de lokalområdet et frodigt og levende miljø som er sundt for legeme og sjæl. De skaber livlige og menneskelige arbejdspladser som giver mening. Høsteriet er ikke kun et lille, hypermoderne landbrug, men også en stærk socialdynamisk kraft i lokalsamfundet. Det er et åbent gartneri som inviterer de lokale på markvandringer, luge-dage, fællesspisninger, alt sammen baseret på stor indsigt i hvad der skaber det gode liv, nær kontakt til naturen, og hvordan den mad vi spiser, vokser frem.
Århus kommune har imidlertid netop offentliggjort en ny helhedsplan som helt tilsidesætter den indsats og de kvaliteter som ligger i Høsteriet .Kommunen vil gerne tiltrække børnefamilier, folk som bliver boende, et stærkt skattegrundlag. Man har udset sig Hjortshøjområdet. Her er skov og grønne områder og god transport til Århus.
Men hvorfor i alverden i samme hug nedlægge et dynamisk og fremsynet jordbrug i menneskestørrelse som netop kvalificerer i den her sammenhæng ? Der er faktisk andre egnede byggearealer i udkanten af Århus. En fremsynet kommune skal værne om de små lokale producenter, de drivkræfter der allerede er. Det tager år at bygge noget sådant op, og et regenerativt landbrug kan man ikke sådan lige flytte til et hvilket som helst andet sted. Og hvad ville Århus Kommune kunne stille i stedet ?
Det er en ommer !
Lise Møller Andersen
medl. af Andelsgaarde
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lise Møller Andersen

Indsendt

09/08/2024 10:43

Sagsnummer

HS1556320

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk