Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bekymring for Trafiksikkerheden på Mejlbyvej

Til Århus Kommune,

Jeg vil gerne udtrykke min bekymring over trafikforholdene på Mejlbyvej, særligt ved indkørslerne til Hjortshøj Stationsvej, Asmusvej og Stendyssevej. Selvom den nuværende hastighedsgrænse er 60 km/t, oplever vi desværre, at mange bilister kører betydeligt hurtigere, hvilket skaber farlige situationer for både børn og voksne, der dagligt krydser vejen.

I den nyligt fremlagte helhedsplan fremgår det, at der er en grøn forbindelse, som krydser Mejlbyvej. Det er dog bekymrende, at der ikke er planlagt sikre overgangsmuligheder, bortset fra de små helleanlæg, som ikke yder tilstrækkelig beskyttelse for de bløde trafikanter. Denne situation skaber en betydelig risiko, især i et område hvor mange børn og voksne færdes til fods eller på cykel.

Derudover opstår der også farlige situationer for bilister, der skal køre ud fra sidevejene, da det ofte er svært at overskue trafikken på Mejlbyvej på grund af den høje hastighed. Dette kan føre til potentielt farlige sammenstød.

For at forbedre trafiksikkerheden og beskytte de mange, der dagligt færdes på Mejlbyvej, vil jeg foreslå følgende tiltag:

Flytning af byskiltene: Overvej at flytte byskiltene længere ud på Mejlbyvej, så området ved indkørslerne til Hjortshøj Stationsvej, Asmusvej og Stendyssevej bliver en del af en 50 km/t zone. Dette vil naturligt sænke farten, når bilisterne nærmer sig boligområderne.

Trafikchikaner: Indfør trafikchikaner eller andre fartsænkende foranstaltninger, som f.eks. bump eller indsnævringer, for at sikre, at bilister holder sig til den lavere hastighed. Disse foranstaltninger vil være med til at skabe en tryggere passage for alle trafikanter, både for dem der krydser vejen og for bilisterne selv.

Fartmålere: Opsæt fartmålere langs Mejlbyvej, der kan hjælpe med at gøre bilisterne opmærksomme på deres hastighed. Synlige fartmålere har ofte en positiv effekt på at reducere hastigheden og øge trafiksikkerheden.

Sikre fodgængerovergange: Etabler mere sikre og tydelige fodgængerovergange, gerne med fodgængerfelter og eventuelt trafiklys, så både voksne og børn kan krydse vejen uden at være udsat for unødvendig risiko.

Disse tiltag vil være et skridt i retning af at øge sikkerheden på Mejlbyvej, så både bløde trafikanter og bilister kan færdes trygt og sikkert. Jeg håber, at kommunen vil tage denne bekymring alvorligt og overveje at implementere disse forslag i den videre planlægning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Simon Kobberup Smedsmo

Indsendt

09/08/2024 11:06

Sagsnummer

HS6606712

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk