Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Nej tak til nybyggeri på Østergårdstoften.

Byggeri på Østergårdstoften, nej tak.
Jeg er vokset op i Aarhus. Da jeg flyttede ud til Hjortshøj var det som at komme til en oase. Her bor nogle biologer, som har åbnet mine øjne for så mange arter af planter og dyr, man som inkarneret bybo slet ikke lagde mærke til før. Jeg har fået større forståelse for, hvilke tiltag der er nødvendige for at bevare naturen.

Biodiversitet kræver større sammenhængende områder for at planternes pollen og dyrene kan nå hinanden og dermed for at arterne kan overleve. Lavskoven langs Østergårdstoften hænger – med al sin mangfoldighed - sammen med Fredskoven ved cykelbroen, som hænger sammen med naturen langs med Skærings bæk, der hænger sammen med Virupskoven. Så lavskoven har faktisk en overset betydning for Kommunens ønske om at bidrage til en større og sundere biodiversitet i Danmark.

Hvis Kommunen lader lavskoven vokse til rigtig skov (altså et den ikke skal fældes hvert 10. år), vil den hurtigt udvikle sig endnu mere, fordi træerne er der, jorden har været skovjord i 30 år og jordbunden er fuld af frø, der ligger og venter på at få lov at spire og gro.
Jeg har læst helhedsplanen. Lavskoven er en af de "sprækker", der omtales i teksten. Denne sprække synes jeg i skal lade være, fordi den giver plads til stor mangfoldighed af planter, dyr og er rekreativ for både børn og voksne
Derfor gør Kommunen klogest i at bevare lavskoven.
Desuden: Kæmpefejl.... hvis Høsteriet, som i allerhøjeste grad er klimavenligt og bæredygtigt, nedlægges.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birte Marie Mygil

Indsendt

09/08/2024 13:39

Sagsnummer

HS4213249

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk