Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar høsteriet, de grønne områder, gederne og æblelunden for børnenes skyld!

Jeg er en pige, som er opvokset her i Andelsamfundet. Ved at bo her, har jeg fået en nær tilknytning til naturen og oplevet mange af de glæder der hører til. Mine venner og jeg har kunnet lege i de grønne områder og bruge vores fantasi til at finde på mange sjove lege. Her var gederne, æblelunden, skoven og markene en stor del af den glæde. Da jeg nu er blevet voksen, oplever jeg tit yngre børn, som leger og bruger de samme områder til knytte kendskab og kærlighed til de grønne naturområder, men også til at knytte stærke venskaber. Deres kærlighed for natur og bæredygtighed vokser, i takt med, at de har mulighed for, og er i kontakt med naturen. Jeg mener derfor, at udstykning af Østergårdstoften, bør fjernes fra Helhedsplanen, da det fjerner områder, som så mange børn og voksne i hele Hjortshøj har glæde af. Jeg ved at mange børnefamilier, flytter hertil, for at give deres børn muligheden for at vokse op omkring natur, hvilket jeg synes er fantastisk. Men hvorfor skal de flytte hertil, hvis de områder, som de mener, de vil få glæde af, bliver fjernet? Andelssamfundets grønne områder giver et tæt og kreativt fællesskab, som der er stor mangel på, de fleste andre steder i Aarhus. Naturen og fællesskabet her i Andelssamfundet giver mange muligheder for at tænke frit, udfolde sig og bruge sin fantasi. Børnene er dem, der skal føre kampen mod klimaforandringerne videre i fremtiden, og det er derfor vigtigt, at netop de får knyttet et tæt og kærligt bånd til naturen.
Da den grønne omstilling er stor og vigtig del for at bekæmpe klimaforandringer, forstår jeg derfor ikke hvordan Aarhus kommune, vil fjerne en del af netop de områder, helhedsplanen som understøtter bæredygtighed ved at lave tilbygning af boligområder ved Østergårdstoften.
Andelssamfundet har været et pusterum for mig, hvor jeg kunne få en pause fra hverdagens pres og travlhed, og jeg ved det samme gælder rigtig mange andre her i Hjortshøj.
Jeg håber derfor, I vil tage børnenes glæde ved de grønne områder i betragtning, så mange flere generationer af børn, får de samme muligheder som mig og mine venner. Og derfor vælger at fjerne udstykningen af Østergårdstoften fra helhedsplanen:)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Carla Rønne Hansen

Indsendt

09/08/2024 14:17

Sagsnummer

HS6318416

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk