Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helhedsplan Hjortshøj

Aarhus er en storby, som rummer enestående kvaliteter. Vil man se på kunst, er der Aros. Vil man dvæle ved fortiden, er der Den Gamle By. Har man lyst til at se fremtiden i et bæredygtigt perspektiv, er der Andelssamfundet i Hjortshøj. Desværre er der planer om at bebygge det dejlige område i Hjortshøj, der i dag huser gartneri, økologisk landbrug, forsøg på lokal forsyning med bæredygtig energi m.m., med et parcelhusbyggeri og flere veje!
Må jeg minde om, at der findes parcelhuse rundt om alle provinsbyer i Danmark. Man vil altså erstatte et enestående samfund, der bidrager til lokalområdet med salg af lokalt producerede produkter, teateraktiviteter og inspirerende bæredygtige boliger med et byggeri, hvor folk "bare" skal bo.
Hertil kommer, at byggeri er enormt CO2-tungt. Vi befinder os i en klimakrise, hvor vi ikke skal bygge mere, men prøve at bruge den eksisterende boligmasse på en alternativ måde, så vi kan undgå at bygge nyt. Samtidig skal vi huske på, at vores vilde dyr og planter har alt for lidt plads, og parcelhusbyggeri er en virkelig dårlig udnyttelse af arealet.
Så i stedet for byggeri, bør Aarhus Kommune tænke på udlægning af arealer til vild natur. Og så lade et inspirerende område som Andelssamfundet i Hjortshøj få lov til at fortsætte de spændende eksperimenter med bæredygtige tiltag, som nu har kørt i 35 år.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette Birchholdt

Indsendt

09/08/2024 15:35

Sagsnummer

HS8055340

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk