Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar AiH's jorde

Det er godt nok træls, trist og meget utrygt, at de politikere, der siger, de vil kæmpe for naturen og klimaet, og som jeg derfor stemmer på, alligevel prioriterer penge frem for klima og beskyttelse af naturen.
Jeg bor i Hjortshøj, men ikke i AiH. Jeg og mine to piger bor meget tæt på AiH og kommer der ofte. Vi har alle tre enorm stor glæde af de tiltag, som AiH borgerne har udført, og stadig udfører på jordene. De jorde, de har lejet og dyrket 100% økologisk i over 30 år. Jorde med dyrene: geder, høns, får, kaniner, som mine piger i stor grad har haft, og stadig har mange gode, dejlige, læringsrige og spændende oplevelser med. De har været med i grøntsagsmarken og høstet af de grøntsager fra grøntsagsmarken, som jeg har været en del af i flere år.
Vi har været med ved AiH’s mange markeder og kørt rundt på ladet af traktoren, når der var ture for børn, og hvor børnene kunne trække gulerødder op af jorden, plukke ærter m.m.
Rigtigt mange børn og voksne kommer udefra, og har gode timer i AiH, og ved AiH's arrangementer.
Mine piger har, om vinteren, kælket på bakken mellem lavskoven og Østergårdstoften, og har haft det virkeligt sjovt, og været ude i luften og naturen flere timer. Og det samme har mange andre børnefamilier i Hjortshøj også været.
Det bliver stærkt begrænset og indskrænket, måske slut, hvis kommunen trodser de mange Hjortshøj borgeres store ønske om, at AiH kan beholde jordene, for at dyrke dem 100 % økologisk, med flere græsmarker til hønsene og gederne. Flerårige græsmarker, der holder på CO2. Et plus for klimaet. Og vi Hjortshøj-borgeres ønske om, at Marie kan beholde sit store flotte regenerative gartneri Høsteriet. For miljøets, naturens, dyrenes og vores menneskenes skyld. Og ja, til gavn for vores alle sammens trivsel, og næring fysisk og mentalt. Og det er jo det, der i høj grad trækker folk til Hjortshøj.
Hjortshøj er et attraktivt område, der får visse politikere til at prioritere dollars, fordi de kan sælge grundene til enfamilies-parcelhuse. På bekostning af miljø og trivsel for planter, jord, dyr og os mennesker. På de jorde AiH har lejet og dyrket og holder åbent for inddragelse af os andre Hjortshøjborgere. Inddragelse i landbrugs-fællesskabet.
Her er udfoldelsesmuligheder, som der ikke er mange steder i Danmark, hvis nogen overhovedet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Freja Groth

Indsendt

10/08/2024 12:09

Sagsnummer

HS1235907

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk