Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Hjortshøjs mulighed for aktivitetsområdet Bålbasen

Bevar Hjortshøjs mulighed for aktivitetsområdet Bålbasen!
I Andelssamfundet arbejder vi for at skabe mange forskellige muligheder for at kunne mødes. I møderne opstår glæde, ideer, muligheder, læring og relationer. Disse møder kræver lokaliteter og hver deres rum for at kunne opstå og udvikle sig.
På det areal Aarhus Kommune, ifølge Helhedsplanen for Hjortshøj, ønsker at inddrage til boligbyggeri er anlagt en lavskov, hvor der foregår adskillige aktiviteter, og vi har bl.a. etableret en bålplads kaldet Bålbasen som kan tilgås fra to sider. Bålbasens placering i lavskoven er ideel, da den befinder sig i zonen mellem landbrugsjorden og det øvrige Hjortshøj, hvilket på den ene side gør det nemt for byens borgere at komme hertil og på den anden side giver en oplevelse af at ligge afsides.
Pladsen er omkranset af beplantning og kan opleves som en beskyttende hule. Selve bålpladsen er overdækket med et stort sejl, så man kan sidde beskyttet for sne og regn året rundt.
I dag benyttes Bålbasen af byens institutioner som opholdssted, til madlavning og som udgangspunkt for ekskursioner rundt i området for at se dyrene og afgrøderne.
Der afholdes familiesammenkomster.
Pladsen inddrages i lokale kulturarrangementer og der kommer unge mennesker som mødes socialt omkring bålet.
I årene med Coronarestriktioner var Bålbasen et populært set at mødes. Det vil den blive igen, hvis der kommer lignende situationer.
Det er Andelssamfundet, der frivilligt varetager vedligehold af Bålbasen, både økonomisk mht. Bålsejl, brænde, osv., samt opgaver som oprydning og drift.
Muligheden for udendørs aktiviteter er vigtige for os mennesker i forhold til vores generelle udvikling og almene dannelse, hvilket er videnskabeligt bevist og anerkendt ifm. udviklingsplaner og læreplaner for børn i institutioner og skoler. Bålpladsen i sig selv, og arealerne omkring, er vigtigt alternativ og supplement til den hverdag der i dag er almindelig i Danmark, hvor mange opholder sig mere og mere inde i mange timer om dagen i kontakt med elektroniske platforme. Ild, luft, jord og vand skal vi have fingrene i for at kunne komme i kontakt med naturelementerne i virkeligheden og derfor er dette område en vigtig lokalitet.
Bålbasen er en af de små oaser af muligheder der skal være mange af i et byområde, fordi det giver muligheder. Vi skal ikke kun skøjte rundt på nettet. Vi skal også kunne skøjte rundt mellem skønne tredimensionelle virkeligheder og det kan man kun, hvis de er der! Læs venligst jeres egen Miljø og Tekniks fine Politik for bykvalitet og arkitektur – attraktive og bæredygtige rammer for livet i Aarhus.
Jeg opfordrer til at Aarhus Kommune ikke udlægger arealerne mod Østergårdstoften til byggeri, men i stedet giver Andelssamfundet mulighed for enten at købe de forpagtede arealer eller at lave en langtidsforpagtning.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Onum Kjærsgaard

Indsendt

10/08/2024 18:20

Sagsnummer

HS1251722

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk