Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Bevar Høsteriet og Andelssamfundets økologiske landbrug

Jeg skriver som tidligere beboer i Hjortshøj med familie der stadig bor der, og som aktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse. Her har jeg blandt andet har været med til at arrangere en panelsamtale om fremtidens landbrug med bla. Marie der har det regenerative gartneri Høsteriet i Hjortshøj.

Der er muligvis nogle gode elementer i den udarbejdede helhedsplan, men man må og skal bevare det regenerative gartneri Høsteriet og resten af andelssamfundets økologiske landbrug!

Høsteriet er et pragteksempel på lige præcis den type bynært, regenerativt, biodiverst, økologisk landbrug med stor diversitet i afgrøderne, som vi skal have meget mere af hvis vi vil i mål med en omstilling af vores lokale fødevareproduktion som gør, at vi opnår en tilstrækkelig fødevaresikkerhed i et klima i kraftig forandring, sikrer vores grundvand og i det hele taget lever op til vores forpligtelser - både klimamål og vandrammedirektiver.
Det er et af de pilotprojekter som forhåbentlig skal sætte eksemplet for omstillingen af fødeproduktionen i hele Danmark.

Desuden er Andelssamfundet (inkl. Høsteriet) en socialt inkluderende perle - et vigtigt samlingspunkt og grønt ånderum i vores forvoksede landsby.

Og så vil man bygge på arealerne?!

Det synes jeg virkelig man skal tage op til genovervejelse.

Jeg opfordrer derfor byrådet og kommunen til at ændre helhedsplanen så der ikke bebygges langs Østergårdstoften, sådan at Høsteriet kan fortsætte med at eksistere!

Man kunne eventuelt fra kommunens side, give Andelssamfundet Hjortshøj lov til enten: at købe landbrugsjorden, eller: give Andelssamfundet Hjortshøj en langtidskontrakt, så de kan fortsætte med at udvikle samspillet mellem natur, landbrug og outdoor aktiviteter på arealerne.

Mvh Anton Bisgaard, studerende på Aarhus universitet.


(Billedet er fra panelsamtalen hvor Marie delte vigtige perspektiver om omstillingen af vores fødevareproduktion.)
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anton Bisgaard

Indsendt

11/08/2024 01:40

Sagsnummer

HS5016752

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk