Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Hjortshøj

Helhedsplan for Hjortshøj

Som borger i Hjortshøj er jeg utroligt glad for at læse om de mange gode overvejelser der er gjort for at udvikle vores by.

Jeg er selv bosiddende på Hundkærvej og oplever sammen med naboerne ofte de problematiske forhold der opstår i forbindelse med store regnskyl. Vi er glade for at læse om at kommunen er opmærksomme på at der er et problem, der skal afhjælpes.
Ligeledes er vi glade for at læse forslaget om en ekstra sti, der skaber forbindelse mellem rækkehusene ved boldbanerne og vores eget område ved Hundkærvej og Kådhøjvej, samt ønsket om at gøre vejene ved skolen mere trafiksikre.

Tak for det! Det bidrager alt sammen til udvikling af vores by i en positiv retning.

Ved læsning af materialet har jeg tre bekymringspunkter:

1. ”spejdergrunden”: Vi kan være stolte af at en så lille by som Hjortshøj, kan lægge navn til en af landets største FDF-kredse. Kredsen er blandt andet så stor fordi rammerne er gode. Forslaget lægger op til en klar forringelse af stedets kvaliteter. Dels fordi der i tegningerne ikke er medtaget bålhytter, klatrestation og sheltre. Alt sammen noget der er lagt mange frivilligkræfter i at opbygge. Der er også udeladt en eksisterende skov på tegningerne.
Som forælder til to børn der går til FDF, så bekymre det mig at kredshuset nu er tegnet ind på det mindre grønne areal. Arealet er ikke stort nok til udendørsaktiviteter til det antal børn der er aktive i området. Det betyder at gruppen naturligt vil dele sig og at børnene hver mandag, tirsdag og onsdag aften skal krydse en vej i forbindelse med deres fritidsaktivitet. Det kan være svært at forestille sig, når man læser helhedsplaner en sommeraften og når man ikke lige står på grunden. Men der er tale om en helårlig udendørs fritidsaktivitet, hvor forholdsvist få frivillige voksne rummer og skaber aktiviteter for rigtigt mange børn. På mandage er det op til 70 børn i alderen 6-9 år. Hvis vi forestiller os en novemberaften, hvor det selvsagt er meget mørkt og hvor der ofte er blæst og regn, så kan man hurtigt se et scenarie hvor der opstår en ulykke hvis almindelig biltrafik og fritidsaktiviteter er i krydsbevægelse.
Jeg tilslutter mig FDF-bestyrelsens gode høringssvar med forslag om at flytte kredshusets placering til den store del af det grønne areal.

2. Bevar de grønne arealer ved Andelssamfundet. Som det står så fint formuleret i Helhedsplanen, er Andelssamfundet i Hjortshøj en vigtig del af byens særkende. Vi har noget helt unikt i det område, der både er en vigtig medspiller i byens identitet og som tiltrækker borgere fra nær og fjern som gæster til byen. Det ville være synd at reducere de store arealer, der har så stor betydning for byen.

3. Torvet ved skolen og Viruphuset: Gode lokale kræfter er allerede i gang med at søge fonde og arbejder aktivt for at udvikle området. Blandt andet drevet af medarbejdere på kombi-biblioteket. Det er vigtigt at den gode dialog mellem kommune og aktive lokale borgere prioriteres. Så de gode initiativer ikke modarbejder hinanden.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marion Vick

Indsendt

11/08/2024 10:11

Sagsnummer

HS5068525

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Hjortshøj
Hørings-id

H908

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Kommuneplanafdelingen
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
kommuneplan@mtm.aarhus.dk